L'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, ha qualificat de 'mala noticia' el retard de les obres del nou Hospital Josep Trueta, una informació que aquest divendres ha avançat el conseller de Salut, Boi Ruiz. Per aquest motiu, Pagans ha demanat al govern de la Generalitat que es redacti el projecte executiu del nou centre sanitari durant aquest 2011 i que a partir del 2012 es planifiqui la seva construcció tenint en compte 'lògicament' els recursos econòmics. Segons l'alcaldessa de Girona, d'aquesta manera el Govern mostrarà la 'voluntat ferma' de construir aquest hospital. A més, Pagans ha destacat que es tracta d'un projecte 'molt bo' no només per a la ciutat de Girona sinó també per a tota la demarcació.

'La Generalitat ha de fer un esforç i tenir redactat el projecte executiu perquè així mostrarà la seva voluntat ferma de fer aquest hospital', ha remarcat Pagans. Segons l'alcaldessa, l'actual conjuntura econòmica provocarà que s'endarrereixin les obres de moltes altres dependències i per això destaca que entén que la construccio del nou Trueta pot començar més tard, però ha assegurat que cal tenir fet el projecte executiu d'un servei 'tan important' com es l'hospitalari

A més, l'alcaldessa de Girona ha destacat que el projecte del nou Hospital Josep Trueta és un projecte 'molt bo' no només per la ciutat de Girona sinó també per tota la demarcació. Des del seu punt de vista, el servei sanitari, a més també de l'ensenyament, haura de ser 'imprescindible' i 'prioritari' en la tasca del govern de la Generalitat. Pagans ha recordat que l'Ajuntament de Girona està treballant amb la conselleria de Salut perquè properament començaran les obres per instal·lar uns mòduls prefabricats que han d'atendre les consultes externes del centre sanitari. 'Suposo que això sí que tirarà endavant perquè sinó dificultarà el funcionament del Trueta', ha assegurat.