10 de febrer de 2011
10.02.2011
40 Años
40 Años

El fiscal demana 2.400 ? a l'home que va tenir 27 gossos al cotxe durant tres dies

Atribueix a l'acusat una falta d'abandonament i maltractament animal i reclama que no li tornin els cans

10.02.2011 | 01:00
L´acusat, a l´esquerra, parlant amb el seu advocat abans del judici.

Ell es declara un "amant dels animals" malgrat haver estat detingut el passat 5 de febrer per deixar 27 cadells de gos a l'interior del seu cotxe aparentment estacionat durant tres dies al carrer Artillers. Com a conseqüència d'això, el ministeri fiscal ha sol·licitat que Marco Antonio Rodríguez Padrón, veí de Màlaga, sigui sancionat amb 2.400 euros acusat d'una falta d'abandonament i maltractament animal. S'oposa també que li siguin retornats els lletons en sospitar que pugui tornar a tractar-los de la mateixa manera i en no haver quedat acreditada la seva propietat.
L'acusat -que disposa d'antecedents per venda fraudulenta d'animals- va confessar ahir a la sala que viatjava amb els animals des de Lisboa fins a França per aconseguir feina ja que en l'actualitat es troba aturat. Seria en aquest trajecte que hauria recalat a Girona, hostatjant-se a l'hotel Ulltònia, des d'on sortiria cada dues o tres hores a vigilar l'estat dels animals, netejar-los les gàbies i donar-los menjar.
La seva declaració contrasta amb la versió dels fets relatada per la policia local i la testimoni que va alertar de la presència del vehicle d'on procedia un plor d'animal durant dos dies sencers. A primer cop d'ull, els agents van trobar un chihuahua arraulit a la part davantera del cotxe que estava tremolant i hauria excretat allà mateix però, una vegada al dipòsit municipal, van procedir a l'obertura del vehicle on van trobar diverses gàbies en les quals hi havia 26 cadells somicant i "desnodrits", aspecte aquest darrer que va confirmar la gossera en esmentar la deshidratació de dos quissos. Al vehicle no hi havia aigua per als animals i els agents tampoc van trobar els dos sacs de pinso que l'acusat assegurava tenir.
En base a aquests indicis el ministeri fiscal descarta que els gossos estiguessin atesos correctament malgrat que el chihuahua disposés de xip i es trobessin 23 cartilles de vacunació vinculades als cans.
A principis de setmana, uns lladres van endur-se tretze dels 27 cadells relacionats amb aquest assumpte que la gossera municipal estava custodiant.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Notícies relacionades