La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha demanat als directors territorials de la Generalitat a Girona que actuïn com una veritable 'corretja de transmissió' del territori. Ortega, que ha assistit a la presentació dels vuit delegats nomenats fins ara, els ha recordat que són 'la veu del Govern' a la demarcació. La vicepresidenta també ha admès que els moments actuals són difícils, i per això ha demanat als delegats que prioritzin objectius per poder fer 'més coses i millor fetes amb menys recursos'. D'altra banda, la Generalitat s'ha marcat com a fita mitjans de març per decidir si nomena delegats dels tres Departaments que encara no en tenen, o si Eudald Casadesús n'assumirà les delegacions.

Fins ara, la Generalitat ha nomenat vuit delegats territorials. El primer a prendre possessió del càrrec va ser el d'Ensenyament, Albert Bayot, i l'últim ha estat el director dels serveis territorials d'Agricultura, Jordi Aurich. A més d'aquests, Núria Gómez -la única dona- s'encarregarà de Governació, Joaquim Casanovas de Salut, Josep Cortadellas de Territori i Sostenibilitat, Antoni Baulida de Cultura, Christian Serarols d'Empresa i Ocupació, i Ferran Roquer, de Benestar i Família.

La presentació dels nous directors territorials s'ha fet aquest matí, en un acte 'senzill però significatiu', com l'ha definit el delegat del Govern, Eudald Casadesús. El delegat ha dit que vol que el nou equip estigui 'molt conjuntat' a l'hora de treballar pels ciutadans. A més, recordant les paraules del president Artur Mas, Casadesús els ha dit que ells han de ser l'exemple que 'amb menys hem d'intentar fer més i, si pot ser, millor'.

La vicepresidenta, que ha assistit a l'acte de presentació, ha recordat a cadascun dels directors territorials que són 'la veu del Govern al territori'. Joana Ortega els ha demanat, en aquest punt, que actuïn com una veritable 'corretja de transmissió' entre els ciutadans i la Generalitat.

En referència a la crisi econòmica, Joana Ortega ha admès que la crisi econòmica ha de comportar haver de 'prioritzar'. Tot i això, també ha dit que l'administració també ha de ser capaç 'd'aguditzar l'ingeni i treure grans oportunitats' del moment actual.

Interior, Economia i Justícia

Amb els nomenaments que s'han fet fins ara, hi ha tres Departaments que no tenen directors territorials a Girona. Es tracta d'Interior, Justícia i Economia i Coneixement. La vicepresidenta ha explicat que encara no s'ha acabat la reestructuració, guiada pels principis 'd'eficiència i austeritat', i que la Generalitat s'ha fixat fins a mitjans març per decidir si nomena aquests delegats o no.

'No hem volgut duplicar estructures', ha precisat Joana Ortega. En cas que no hi hagi directors territorials d'alguna de les conselleries, les competències les assumirà el delegat del Govern, Eudald Casadesús.

La vicepresidenta també ha dit que la decisió sobre els directors territorials d'aquests Departaments no serà única a tot Catalunya, sinó que anirà en funció de les especificitats de cada territori. 'En funció de les necessitats, es veurà com s'aplica a cada lloc', ha dit Ortega.

A més dels tres Departaments, la Generalitat també decidirà si cobrirà altres càrrecs de l'època del tripartit, com ara els delegats de les secretaries d'Esports i Joventut.

En el darrer govern del PSC, ERC i ICV, les comarques gironines van arribar a tenir tretze delegats territorials, un per a cadascuna de les conselleries.