La font ornamental del centre de la plaça Catalunya té un focus de legionel·la. L'Ajuntament de Girona va rebre el passat 14 de febrer un informe del Dipsalut en el qual s'alertava de la presència de "legionel·la pneumophila" en el vas de la font amb una concentració de 1,4.103 u.f.c./L -unitats de formació de colonies per cada litre-. El grup municipal de CiU exigeix que s'aturi el funcionament dels sortidors i que es procedeixi a la neteja de la font.

Segons el mateix grup municipal de CiU que ha tingut accés directe a l'informe, el 28 de gener es va fer la "presa de mostres d'aigua per la determinació de legionel·la en el vas de la font".

El Dipsalut va escriure una carta el 7 de febrer que no va arribar al registre de l'Ajuntament fins al 14 de febrer. El dictamen assenyalava que s'havia detectat un focus de legionel·la. Segons els paràmeres que s'utilitzen en els protocols, es tracta d'una situació de poca importància però que s'ha de tenir controlada perquè no s'amplifiqui. Per aquest motiu, el DipSalut recomana aturar els sortidors, i procedir al buidat de la font fins que es netegi i es desinfecti. També es recomana instal·lar un sistema de cloració automàtic per mantenir el nivell de clor residual a l'aigua. A més cal fer un nou mostreig de les aigües als 15 dies d'haver fet la desinfecció i les millores.

CiU va presentar divendres al registre de l'Ajuntament de Girona un escrit en el qual insta el tripartit a fer cas de les recomanacions i tancar els sortidors de manera immediata. Els nacionalistes també exigeixen, com diuen les recomanacions, que es faci la neteja i que s'instal·li un sistema que eviti que es torni a reproduir un focus de legionel·la.

Encara que admet que no és una situació de gravetat, CiU observa amb preocupació el fet que es trobi en una cèntrica plaça de la ciutat per la qul passen molts vianants al llarg del dia. També remarquen la proximitat dels jocs infantils.