Ens hem acostumat massa a les fotografies fàcils dels polítics, als titulars buits de contingut que justifiquen una roda de premsa, a fer-se pròpies les accions absents de mèrit per part d'algun o altre actor polític o actriu política.

Però quan aquest tipus de pallassades s'apropen més a l'arrogància que a la pèdua de temps, del que parlem ja no és de sorpresa sinó d'indignació.

I indignats és el que ens ha deixat la darrera roda de premsa de la nostra regidora de Promoció Econòmica, Cristina Alsina. Ja sé que ella dirà que en podíem haver parlat abans. O fins i tot que li tenim, o li tinc, mania. En aquest punt, segur, no ens posarem d'acord. Les relacions institucionals i la gestió municipal són molt més importants que aquest tipus d'excuses.

Deixeu-me explicar. El passat divendres 25 de febrer la nostra regidora va presentar en roda de premsa el resultat d'un estudi sobre el Mercat del Lleó, i les seves primeres conclusions, o úniques, vés a saber. Podria dir que les primeres afirmacions, basades en les dades extretes del treball de camp, contenen dades enganyoses. És estadísticament arriscat afirmar amb contundència que el perfil del comprador mitjà del mercat correspongui a una senyora de 50 anys que omple una cistella de 50 euros amb peix i fruita, i ve a peu. Especialment quan la mostra s'ha fet només sobre unes 100 enquestes. I més absurd és afirmar que rebem 1.173 clients de mitjana. Deixeu-me fer d'empresari agosarat: si tenim aquesta mitjana de visites que gasten 50 euros per cap, i com diu l'estudi som 78 comerciants, podriem afirmar que cada comerciant, de mitjana (segueixo el joc d'aquest fantàstic estudi...) recull de calaix per dia 755 euros. Imagino que alguns dels meus companys de mercat, amb aquest resultat comptable, deuen estar pensant ja a tancar. Especialment aquells que tenen més de dos treballadors. I com aquest, d'altres. Només una darrera broma: ja que un 60% de clients vénen a peu cal posar al Mercat una parada d'autobús. Aquesta és molt bona. Perquè no sé què caldria fer: anul·lar la ja existent parada "Mercat Municipal" que hi ha al carrer General Mendoza, on conflueixen les línies 1 i 11? No sé si és un bon moment per a noves inversions capritxoses... Especialment quan encara hi ha coses realment importants per ?resoldre. Em deixeu que us n'expliqui alguna? Per exemple, quan tindrem acabat el moll de càrrega amb la ?segona compactadora? D'acord, ?d'això ja se'n cuidarà l'Enric Pardo. Quan tindrem les necessàries portes noves? Com avui explica aquest diari, ja se n'ha cuidat l'alcaldessa. Quan podrem rescatar els espais dins del mercat que es fan servir per altres àrees municipals. També. També ho estem parlant amb en Joan Olóriz. Quan veurem la proposta de reforma de l'entorn del Mercat? Amb la Isabel Salamaña? D'acord, amb la Salamaña. I per tornar a parlar de l'aparcament? Amb la Glòria Plana. D'acord. Fet. Però... i per saber per què l'Ajuntament de Girona no té conveni amb la Xarxa de Mercats amb qui hem de parlar? I per tornar a parlar de l'aula gastronòmica i les justes revindicacions del sector amb qui? O per exigir l'aplicació de la normativa dins del mercat amb nous mitjans? O per regular els paradistes de l'exterior i el mercat ecològic? Amb qui hem de parlar...? Calia que haguéssim de parlar amb tants interlocutors per tirar endavant assumptes tan importants, tenint una regidora que ja cobra per aquesta feina?

La perversió de tot, i si voleu l'emprenyada, ve del fet que abans de la roda de premsa sobre aquest fantàstic estudi, els comerciants no en sabíem res. Ni abans ni després. Res. Ni de l'estudi, ni dels resultats. Suposo que parlar-ne amb els interessats, cara a cara, o fins i tot electrònicament (avui qui té vergonya pot tenir Twitter, diuen) és massa feina i no genera cap fotografia. Ara és massa tard.

Fa poc em van dir: "Tranquil, li queden dos mesos i mig". Mireu... espero que durant aquests dos mesos i mig no espatlli gaires més coses. Però potser cal recordar que ja que cobrarà el seu sou durant aquests dos mesos i mig (al voltant dels 17.000 euros), almenys podria deixar un millor gust de boca als que hem patit la seva in-gestió els darrers 45 mesos i mig.

I no. No cal que ens truqui ara. Ens esperarem dos mesos i mig i ja parlarem de coses importants amb qui entri... que per cert... ja sap què no ha de fer.