03 de març de 2011
03.03.2011
Infraestructura policial

El projecte de la seu dels Mossos a Salt està «congelat»

Felip Puig ha reiterat que el projecte està «congelat» fins saber el pressupost de la pròxima legislatura

03.03.2011 | 15:26
El coseller d´Interior, Felip Puig, en la visita d´avui a Girona

Ni descarta ni es compromet a res. El conseller d'Interior, Felip Puig, ha reiterat que el projecte de seu regional dels Mossos d'Esquadra a Salt està 'congelat' fins que sàpiguen amb quin pressupost compten per a la pròxima legislatura. Tot i que Puig admet que el municipi té unes característiques específiques i que necessita 'certa cobertura' des del punt de vist d'infraestructura policial, ha afirmat que no hi haurà un mapa d'inversions fins que el conseller d'Economia estipuli com serà el pressupost. Aquest mapa estarà definit el segon trimestre d'enguany. Fins llavors, no només queda congelat el projecte de Salt, també la resta. 'El país ha de gastar el que té, no més', ha afirmat Puig a Girona.

Felip Puig ha explicat que la previsió és que a l'abril en conseller d'Economia pugui fer una primera aproximació en xifres als pressupostos. Això ha de servir perquè Interior sàpiga amb quants diners comptarà i quines obres pot endegar o no. El conseller d'Interior, que aquest dijous ha visitat Girona, ha explicat que quan sàpiguen quin pressupost tindran no només per a aquest any sinó també per a tot el mandat, faran un mapa i un calendari amb les infraestructures que finalment es faran i quan es construiran. D'aquesta manera, Puig ha dit que encara no saben si la seu regional dels mossos a Salt -que ja té terrenys cedits per l'ajuntament- es farà o no.

'El projecte està congelat perquè fa molta fred en els pressupostos', ha afirmat Puig que exposa que no podrà exposar el mapa d'infraestructures de seguretat i emergències de la regió de Girona fins que tingui clar l'entorn pressupostari. El conseller assegura que ja ha informat d'aquesta situació a les alcaldesses de Salt i Girona. Felip Puig diu que a l'hora de decidir quines obres tiren endavant i quines no, hauran de fer encaixar pressupost, operativitat a la regió i necessitats. 'Quan sapiguem quin pressupost tenim, posarem sobre la taula les propostes definitives de què és el que podrem fer i quan ho farem', ha explicat Puig.

Aquesta congelació de projectes no només inclou la seu regional de Salt, sinó també altres infraestructures compromeses per l'anterior Govern com la comissaria a la Jonquera. Puig ha assegurat que a priori no descarta ni es compromet a res perquè entén que hi ha obres necessàries com aquesta comissaria o reforçar les instal·lacions policials a poblacions grans de la costa o solucionar la lentitud de reacció a la Selva interior. Tot i això, ha reiterat que la situació de congelació actual és per culpa de la crisi i també per la mala gestió de l'anterior Govern que, segons ell, havia previst la construcció d'equipaments amb 'massa alegria'.

Malgrat tot, el conseller ha volgut deixar clar que les restriccions no es traduiran en manca de seguretat ni retallades en les polítiques d'emergències al país.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook