No es poden destinar tots els recursos al nou Trueta i deixar de banda les instal·lacions actuals perquè han de durar mínim nou anys més. El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha assegurat que el projecte d'un nou hospital a Girona compta amb el recolzament del Govern, però ha reiterat que cal replantejar la proposta que hi havia sobre la taula i que no es podrà començar a materialitzar fins que es pugui incloure dins un pressupost. 'I no crec que sigui en el del 2011', ha avançat. Sigui com sigui, Boi Ruiz ha afirmat que la construcció del nou hospital anirà per llarg i no serà una realitat abans del 2020. 'Cal combinar el nou projecte amb el projecte de manteniment del Trueta actual', indica Ruiz.

El conseller de Salut augura que el nou Trueta no estarà enllestit abans del 2020. Boi Ruiz ha detallat que el projecte 'és de tal dimensió i de tal envergadura' que encara que comencessin les obres l'any vinent, no seria una realitat fins d'aquí a nou anys. Per això, el conseller insisteix en replantejar el projecte, veure si realment la ubicació prevista és la millor i assegurar-se que tingui un pressupost 'realitzable' tan bon punt comencin les obres. 'No podem fer coses que no tinguin pressupost', ha afirmat el conseller.

De fet, Boi Ruiz ha aplaçat el projecte del nou Trueta fins que el pugui incloure en un pressupost. El conseller ja avança que dubta que sigui en l'exercici d'aquest 2011. 'Si no podem pagar coses que estem fent, encara menys coses que no estem fent', ha afirmat Boi Ruiz. Per això, reclama 'pensar' en l'actual Trueta que, segons Ruiz, ha de ser funcional i servir com a mínim durant nou anys. En aquest sentit, insisteix en que no es pot 'deixar caure' l'actual equipament i que caldrà destinar-hi recursos per mantenir-lo com a centre d'atenció hospitalària.

Sobre com serà el futur Trueta i quins serveis tindrà, Boi Ruiz ha afirmat que ho definirà el director dels serveis territorials del departament a Girona. Tot i això, ha avançat que mantindran la majoria dels serveis com les intervencions cardíaques que es fan a Girona segons estableix un conveni amb la Vall d'Hebron, un tipus d'operacions que s'havien posat en dubte al començament del mandat. Ruiz ha assegurat que al parc hospitalari Martí i Julià de Salt no hi haurà retallades en serveis ni en llits.