El fiscal demana 22 anys de presó per a l'home que va matar la seva dona a ganivetades en ple carrer a Salt. El crim va tenir lloc el 31 de maig de l'any passat, quan la dona tornava d'acompanyar el fill petit a l'escola i el processat se li va abraonar amb un ganivet. L'home, Hassan El A., va enfonsar l'arma al costat de la víctima i un cop la va tenir estesa al terra, se li va posar al damunt i li va clavar el ganivet al cor, sense que ella tingués cap possibilitat de defensar-se. La dona feia dos mesos que s'havia separat, perquè l'acusat la tenia atemorida i la humiliava constantment.

El ministeri fiscal imputa al processat un delicte d'assassinat, un altre de violència psíquica i física habitual en l'àmbit de la llar i un tercer d'amenaces greus. El fiscal considera que, a l'hora d'imposar la pena, s'ha de tenir en compte l'agreujant de parentiu i l'atenuant de confessió dels fets.

L'acusació pública sol·licita que es condemni Hassan El A. a una pena global de 22 anys de presó (17 per l'assassinat, 3 per la violència i 2 per les amenaces). També demana que se li retiri la pàtria potestat dels dos fills menors d'edat, que no els pugui veure ni parlar-hi durant tot el temps de la condemna, i que no pugui portar cap mena d'arma durant cinc anys. En concepte de responsabilitat civil, el fiscal demana que l'acusat indemnitzi els quatre fills amb 450.000 euros. D'aquests, 150.000 euros són per als dos fills menors, 100.000 per a una filla que té 20 anys, i 50.000 per a un fill que té 25 anys que sempre ha viscut al Marroc.

Segons recull l'escrit d'acusació, el processat i la víctima havien estat casats uns 25 anys. Feia uns dos mesos, però, que la víctima havia marxat de casa davant "la insuportable i angoixosa situació" que li feia viure l'acusat. I és que Hassan El A. l'insultava amb freqüència, l'amenaçava i la tenia constantment atemorida.

De fet, el fiscal recull que l'acusat portava l'assetjament fins a l'extrem, i arribava a seguir la dona pel carrer "per obstaculitzar que es relacionés amb altres homes" o li prohibia "maquillar-se i dur pantalons ajustats". Fins i tot, quan la víctima va decidir inscriure's a un curset per aprendre català, l'acusat li va posar un ganivet al coll dient-li que la mataria, i la controlava cada vegada que anava a classe. A més, quan tots dos es trobaven a casa, Hassan El A. la solia amenaçar amb un ganivet i li havia arribat a dir que, si la matava, no li faria res entrar a presó.