Va adquirir un cotxe de gamma alta en un concessionari de Salt i només n'ha pagat 1.200 euros dels 20.000 que costava. Rimantas Jasaitis va asseure's ahir a la banqueta dels acusats de l'Audiència de Girona acusat d'un delicte d'estafa pel qual s'enfronta a 2 anys i mig de presó. Fiscal i acusació particular consideren provat que després d'entregar una paga i senyal per reservar el vehicle, el 31 de juliol de 2008 l'imputat va estendre un xec nominatiu sense fons per 19.000 euros al concessionari per tal d'aconseguir les claus de l'automòbil. Cinc dies després, quan el gestor de la botiga va adonar-se que els diners no existien, Jasaitis s'havia venut el vehicle per 17.400 euros a la seva exsòcia, la qual li havia venut les accions de l'empresa Licatnet Bcn SL el mateix 31 de juliol.

El ministeri públic considera provada l'estafa a tenor dels moviments del compte de l'empresa a la qual estava vinculat el xec i la manera com es va dur a terme l'adquisició. I és que inicialment el compte tenia un saldo de 31 euros però just el dia abans de l'adquisició l'imputat va realitzar tres falsos ingressos per valor de 6.000 euros cadascun. Així doncs, aparentment el saldo de la seva llibreta mostraba una liquiditat de poc més de 18.000 euros. Com que el pagament es va fer amb un xec nominatiu, el concessionari hauria d'haver trucat a la sucursal per comprovar el saldo però no tenia possibilitats de fer-ho perquè a la població on s'havia efectuat l'ingrés eren dies no hàbils i no es va poder comprovar fins passat el cap de setmana.

Quan el concessionari va rebre la notificació que mostrava la manca de fons al xec el gerent de la botiga va demanar a Trànsit les dades del vehicle i en comprovar que s'havia canviat el propietari va adonar-se de l'estafa. Rimantas Jasaitis s'havia venut el vehicle a la seva antiga sòcia. Ell al·lega que ho va fer per motius econòmics però tampoc va invertir el guany de la venta en pagar el deute amb el concessionari. De fet, des d'aleshores tan sols ha entregat 200 euros en saber-se denunciat.

L'advocat de l'acusat considera que l'estafa no existeix i atribueix a un error del concessionari l'entrega del vehicle. Al seu entendre, podia haver retingut l'automòbil fins rebre la confirmació del xec en comptes d'entregar-lo sense saber l'autenticitat del saldo.