La jutgessa ha donat absoluta credibilitat al relat de la menor davant l'absència de proves suficients i en base a això ha condemnat Mouloud El Andaloussi, veí de Salt d'origen marroquí, al pagament d'una multa de 4.320 euros per un delicte continuat d'abusos sexuals. Al seu parer, i com recull la sentència, queda suficientment acreditat que El Andaloussi hauria tocat els genitals de la menor de 16 anys per damunt del pantaló fins en quatre ocasions. Els fets haurien passat el 20 i 22 de gener de 2010 mentre l'acompanyava amb el seu cotxe als entrenaments de futbol que realitzava a Sant Ponç.

Els fonaments de la magistrada han sorprès la defensa, exercida pel lletrat Joan Pere Zapata, qui ha considerat que en aquest cas el principi de l'in dubio pro reo hauria d'haver estat clau per absoldre el seu patrocinat. És per això que interposarà un recurs d'apel·lació a l'Audiència de Girona.

Aquest principi jurídic es basa a afavorir l'imputat en aquells casos dubtosos o en els que manquen proves incriminatòries donat que ha de ser l'acusació qui demostri la culpabilitat de l'acusat i no aquest qui demostri la seva innocència.

L'argumentació de Zapata per defensar aquest principi jurídic rau en el fet que la sentència és clara quant a la falta de proves incriminatòries més enllà del relat de la víctima a qui la jutgessa ha atribuït la màxima credibilitat adduïnt que no té cap motiu per inventar-se un fet així. Afegeix la magistrada que el relat resulta versemblant en tant que la menor ha persistit en la incriminació tant en seu policial com davant el Jutjat Instructor sense modificar la seva declaració en cap moment.

El fiscal havia acusat Mouloud El Andaloussi de quatre delictes d'agressió sexual pels quals demanava quatre anys de presó, petició que l'acusació particular elevava a cinc anys de presó en entendre que s'hauria produït un agreujant d'abús de confiança donat que l'acusat era un amic proper a la família de la víctima.