Girona va estrenar un nou equipament per als joves de la ciutat. Es tracta dels «Químics Espai Jove», un espai que proposa nou model d'atenció integral als joves del sector de Palau - Montilivi. El local, situat al carrer Caldes de Montbui 106, serà com una rèplica de l'Estació- Espai jove del Parc Central, ja que tindrà com a principals destinataris els joves del sector de Palau amb edats compreses entre els 13 i els 20 anys i es preveu que adquireixi un cert grau d'especialització en tots aquells temes relacionats amb la formació o l'orientació acadèmica, treballant des d'àmbits diversos l'accés als diferents itineraris formatius.

Pretén esdevenir un autèntic punt de trobada on els joves puguin relacionar-se i trobar informació interessant, i a la vegada, ser un espai obert en el qual els joves del barri puguin fer realitat petits o grans projectes per als quals no troben lloc. Es tracta, per tant, d'un equipament de barri on es formularan estratègies específiques en funció de les necessitats dels joves del sector.

La ubicació d'aquest nou equipament de barri permetrà un treball més estret amb altres espais d'interès juvenil de la zona, així com amb el teixit associatiu del sector i els grups de joves no constituïts formalment. Aquí hi tindrà molta importància la relació que s'estableixi amb l'Institut Santiago Sobrequés, l'Institut Montilivi, la biblioteca Ernest Lluch, el Centre Cívic de Palau i les parròquies de Sant Pau i Sant Josep, tal com va destacar l'alcaldessa, Anna Pagans.

El regidor de Joventut, Quim Ayats, va explicar que la zona és el segon punt de la ciutat amb més joves i va indicar que quan acabin les obres de la Marfà, Santa Eugènia també tindrà el seu punt juvenil. El tinent d'alcalde de Serveis Socials, Joan Olóriz, va assenyalar que en temps de crisi «no hem de plorar. Hem de fer coses, com aquest nou equipament, perquè -els joves- puguin fer coses». Olóriz va posar en relleu que el local servirà per multiplicar les possibilitats per als joves.