Estudiants de la Universitat de Girona(UdG) han iniciat una campanya per reclamar que l'Ajuntament obri un procés de participació i de debat públic que serveixi per posar sobre la taula les diferents problemàtiques i possibles solucions de la mobilitat a la ciutat.

Segons el sindicat SEPC, l'actual política de mobilitat de la UdG i del consistori "ha d'anar encaminada cap a un model més sostenible amb el medi, on la dependència de l'automòbil sigui cada cop menor". A parer dels universitaris cal obrir "un debat general amb tota la comunitat que forma part de la UdG, associacions de veïns i Ajuntament per tal de buscar alternatives adequades a la demanda real".

El sindicat planteja diferents propostes que haurien de servir per millorar la mobilitat de la comunitat universitària. Més d'un dels suggeriments coincideix amb propostes plantejades per l'Associació de Veïns de les Pedreres. Per exemple, la creació d'un aparcament als afores (al Parc Tecnològic, Mas Gri o plaça Vila de Perpinyà, per exemple) des d'on surtin autobusos llançadora gratuïts, amb freqüència elevada i que traslladi els estudiants a les respectives facultats. Com l'Associació de Veïns, els estudiants també consideren que l'estacionament que el consistor va cedir als professors i al PAS per de la UdG al campus del Barri Vell, ha de tornar a ser lliure per a tothom.

Tarifes i bicicletes

Altres propostes fan referència als preus dels viatges en tren o autobús. En aquest sentit, demanen que hi hagi "tarifes reduïdes per la comunitat estudiantil de la UdG a l'ús del servei d'autobusos que es dirigeixen als campus. També que es compleixin les tarifes "pactades" amb Renfe, que a parer seu ara no s'estan executant. Afirmen que el conveni preveia un 40% de descompte però que es limita a un 5%.

Els estudiants indiquen també que la implantació de la Girocleta en els diferents campus potenciaria aquest mitjà de transport. També discuteixen el servei de lloguer de bicicletes que ofereix la mateixa UdG. Consideren que estan en "mal estat" i que n'hi ha poques.