El conegut multireincident de Salt Morad El-Hassani ja està complint la seva condemna a les presons del Marroc. El delinqüent va ser detingut dimarts i immediatament va ser enviat cap a Algesires. A la seva arribada al Marroc va ser enviat a la presó, on haurà de complir una condemna d'entre 8 i 10 anys de presó per tràfic internacional d'estupefaents. L'alcaldessa de Salt, Iolanda Pineda, es va felictar perquè «encara que ens ha costat ni els seus delictes ni la seva actitud no han quedat impunes» i va afirmar que «és una detenció que fa de Salt un poble una mica més segur, que dóna una mica més de tranquil·litat i de confiança a la gent».

Morad El Hassani va ser detingut en un operatiu especial en el qual van participar la Policia Nacional, els Mossos d'Esquadra i la Policia Local. El multireincident va ser convocat a la comissaria de Mossos d'Esquadra convençut que volien explicacions sobre una baralla recent.

La mateixa policia va admetre fins abans-d'ahir havien tingut molts problemes per executar l'ordre d'expulsió en vigor des de feia molt de temps. Els problemes estaven motivats perquè Morad El Hassani sabia com eludir l'internament i fins i tot s'havia autolesionat quan se'l detenia per sortir del centre d'estrangers.

Però dimarts va ser el seu últim intent. Tots els jutjats en els quals tenia causes pendents han estat treballant, a instàncies de l'Ajuntament i la policia, perquè se li commutessin totes les penes per una expulsió. No fa gaires mesos, malgrat que ja tenia una ordre d'expulsió, un altre magistrat la va revocar perquè considerava que tenia arrelament a Salt.

Després de la detenció. Morad El Hassani va ser traslladat a Algesires i va ser entregat a la policia marroquina. Fonts municipals van confirmar que es troba a la presó, on haurà de complir una condemana d'almenys vuit anys per tràfic internacional de drogues.

Morad El Hassani

es va fer conegut arran dels aldarulls del febrer de l'any passat quan va pretendre erigir-se en líder dels musulmans. El Hassani reclamava insistentment que es deixessin de fer identificacions i escorcolls. També va tenir l'atreviment de participar en la manifestació del gener passat en la qual els veïns i els polítics de Salt demanaven acabar amb els reincidents.

Qui actuava amb aquesta actitud burlesca no era un jove innocent. Des del 2002, El Hassani havia estat imputat en 39 causes diferents. Fins al 2005, va ser acusat de diversos robatoris, tràfic de drogues i lesions. Després de passar per la presó, entre el 2009 i el 2011, se li han imputat atemptat a l'autoritat, trencament de la condemna d'allunyament de la seva parella i maltractaments en l'àmbit familiar.

Pineda veu Salt més tranquil

L'alcaldessa de Salt, Iolanda Pineda (PSC) va explicar que feia molts mesos que estaven treballant l'Ajuntament, mitajnçant la policia local, els Mossos d'Esquadra, i la Policia Nacional perquè no s'escapolís de cap manera.

Pineda considera que és positiu i que «ens hem de felicitar tots plegats perquè hi ha un deliqüent menys als carrers de Salt». «Queda demostrat que encara que tingués una actitud desafiant l'hem pogut expulsar», va reiterar. «Cal agrair la feina, que liderada des de l'Ajuntament, han fet la fiscalia, la policia i els jutges». «Avui Salt és un poble una mica més segur i la fiscalia, els jutges, la policia i l'Ajuntament mantindrem una actitud ferma clara contra tots els delinqüents multireincidents».

Pineda va remarcar que la detenció deixa dos missatges. «Els veïns ara poden comprovar que la seva actitud i els seus delictes no han quedat impunes. La justicia és lenta i costa, però al final s'aconsegueix», va remarcar. A més va dir que «hi ha un missatge cap a les persones que volen trencar la convivència i perquè entenguin que no queda impune la seva actuació i els acaba caient el pes de la llei», va concretar.