Girona és de les quatre capitals catalanes puntera en la recollida selectiva, i entre les ciutats de més de 50.000 habitants Girona és el número 2 del rànquing després de Mollet del Vallès, amb un 45% de selectiva, segons dades de l'Agència de Residus de Catalunya de l'any 2009.

De la Memòria de Residus 2010 de Girona destaquen la quantitat total generada de residus durant l'any 2010 a la ciutat de Girona, que s'ha mantingut estable respecte al 2009, amb 43.031 tones en total. És pràcticament la mateixa quantitat que l'any passat, quan se'n van acumular 43.026 tones. Aquest lleuger augment ha anat acompanyat d'un nou increment sensible de la recollida selectiva dels residus generats (un 1,8% més, tot i que directament dels contendors i deixalleries és de l'1,44% i la resta després de separar del rebuig) arribant a un 39,43% del total. En general totes les fraccions pugen, a excepció del paper i el cartró que és un residu lligat al comerç i en època de crisi disminueix el consum. Sí que baixen les tones de rebuig, un indicador que assenyala que hi ha més tones de fraccions reciclables.

El regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Girona, Enric Pardo va destacar tambe la disminució de la ràtio de residus per habitant i dia, que va passar a 1,2 quilos per cada habitant al dia. És una dada de relleu si es té en compte que la mitjana catalana és de 1,450 quilos per cada habitant i dia. En l'àmbit de l'Estat, la mitjana és encara superior.

Del total recollit, el 54% es destina a la incineració i un 8,74% a l'abocador de Solius. La incineradora de Campdorà ha processat 23.243 tones de rebuig i 3.758 tones s'han portat a l'abocador.

La gestió dels residus generat ha costat 7.312.689 euros a l'Ajuntament (169.581 euros menys que l'any anterior). El consistori espera que amb la nova contractació de l'empresa d'escombraries augmenti la recollida selectiva i millori l'eficiència.