Els Mossos d'Esquadra han portat a terme aquest matí una batuda amb gossos pel barri de Taialà, les ribes del Ter i el Puig d'en Roca de Girona per intentar localitzar la periodista gironina desapareguda. La recerca per trobar Irene Rigall, que té 31 anys i de qui no se'n sap res des de dimecres, s'ha centrat en aquesta àrea de Girona perquè ahir és on hi va aparèixer la bossa de mà de la jove. Al seu interior hi havia la documentació, les targetes de crèdit, una càmera fotogràfica i altres pertinences de la noia. Va ser un veí del barri qui va trobar la cartera entre uns matolls al carrer Sant Medir. A més de la unitat canina dels mossos, els Bombers també han pentinat la zona amb els seus gossos.

D'ençà que Irene Rigall va desaparèixer, els Mossos d'Esquadra mantenen obertes diverses línies d'investigació, perquè han rebut trucades des de diferents llocs de la geografia gironina. Entre aquestes, hi ha gent de Platja d'Aro (Baix Empordà), la Bisbal d'Empordà, Lloret de Mar o Blanes (Selva), a qui els sembla haver-la vist.

Ahir a la tarda, però, un veí del barri de Taialà va trobar la bossa de mà de la jove. Es trobava amagada entre uns matolls del carrer Sant Medir i, al seu interior, no s'hi han trobat a faltar objectes de valor. A més de la documentació de la jove, també hi havia les targetes de crèdit, unes ulleres, una càmera fotogràfica i diverses pertinences. No hi havia, però, diners en efectiu.

Seguint aquesta pista, els Mossos d'Esquadra van muntar ahir mateix un operatiu de recerca, que es va suspendre amb l'arribada de la nit. Aquest matí, els agents han tornat a reprendre la batuda, ajudats per la unitat canina del cos i també per Bombers, que també han anat a la zona amb els seus gossos.

Durant hores, tots els qui participaven al dispositiu han pentinat la zona a la recerca de la periodista desapareguda. No només han rastrejat el barri de Taialà, sinó que també han estès l'operatiu fins a les zones boscoses properes: les ribes del Ter i el Puig d'en Roca.

Poc després de la una del migdia, i com que no s'ha trobat cap rastre d'Irene Rigall, els Mossos d'Esquadra han decidit donar per finalitzada la recerca en aquest punt, en espera de si apareixen noves pistes. El cos policial, però, manté oberta la investigació per localitzar la noia, de 31anys i de qui no se'n sap res des de dimecres a la tarda.

Cartells arreu

Durant aquest cap de setmana, familiars, amics i voluntaris han anat penjant cartells amb la imatge d'Irene Rigall arreu de les comarques gironines. La jove, que treballa al diari El Punt, va ser vista per darrera vegada dimecres a la tarda al barri de Sant Narcís de Girona.

En el moment de desaparèixer, la periodista vestia un anorac beix, uns pantalons grisos i unes sabates esportives clares. Irene Rigall mesura entre 1,60 i 1,70 metres d'alçada i podria estar desorientada. Els seus familiars demanen que, si algú la veu, contacti amb Emergències o els Mossos d'Esquadra a través dels telèfons 112 o 972 18 16 00.