Després de temps buscant una nova sala per tornar a explotar la marca Xquè, actualment les festes es feien a l'antiga discoteca Kràters d'Olot, l'antic Blau Club de Girona (Camp de les Lloses 8) ha estat la nova ubicació escollida. I el dijous 21, demà, la data assenyalada.

La discoteca Xquè va entrar en servei a Olot a finals de setembre del 2010, i només ha durat set mesos. Va tenir l'oposició d'una plataforma que va penjar cartells i va organitzar reunions per impedir l'existència de l'oferta d'oci representada pel Xquè. L'argument de la plataforma estava basat en els problemes que va causar el Xquè a Palafrugell, on van tancar el 2007 després de 20 anys d'existència. A Palafrugell van haver de cloure l'activitat per tenir una part de la discoteca en sòl no urbanitzable. A més, l'Ajuntament de Palafrugell es va queixar de crits, sorolls i de desperfectes al mobiliari urbà.

Canvis en poques setmanes

En canvi, en els set mesos d'existència a Olot, el Xquè va generar pocs problemes. L'aforament que van aconseguir a Olot va ser molt inferior al de Palafrugell. Per això, al cap de poques setmanes de l'inici de l'activitat, els responsables del Xquè d'Olot van decidir canviar gran part de l'oferta inicial de música màquina per música comercial i, fins i tot, per balls de saló. En els darrers mesos l'oferta de música màquina es va reduir a un sol dissabte al mes.

Girona: «Màkina al 100%»

Preparats per aquest nou episodi, els resposables del Xquè diuen saber que «l'estat de la música màquina no es troba en el seu millor moment», per això confien en que les característiques de la nova discoteca (Blau Club) es projectin com grans atractius per atreure a públic de tot Catalunya. A més a més tornen a programar alguns dels seus dj's residents més emblemàtics com David Pastillas (Pastis &Buenri), Nando Dixcontrol, o fins hi tot portar alguns «caps de cartell» com Paco Pil.

De fet, després de la inauguració de demà, un dels esdeveniments més importants que preparen és l'Insomnia Old School, un festival de música màquina que tindrà lloc a la nova discoteca de Girona.