CiU ha llançat un missatge clar per a les municipals: donarà llibertat a tots els candidats gironins per pactar amb qui vulguin. El vicepresident primer del Parlament i director de campanya de CiU per a les municipals, Lluís Maria Corominas, ha afirmat que són els candidats els que tenen "el termòmetre posat als seus municipis" i, per tant, han de tenir "plena llibertat" d'escollir quina és la millor opció. Ara bé, la primera prioritat del partit és ser determinants a la demarcació i guanyar alcaldies importants com Girona i Olot. Corominas fa un pas enllà i fixa l'objectiu també a tots els consells comarcals i la Diputació. La proximitat serà la clau de la campanya dels nacionalistes.

La victòria de CiU a les passades eleccions al Parlament plana sobre la memòria de polítics i ciutadans. Des de CiU, però, no volen caure en falses eufòries i asseguren que el garant d'una victòria àmplia del partit estarà basada en la feina feta durant els set anys que han estat a l'oposició i en la "xarxa" estesa a tot el país.

La proximitat serà una de les claus de la campanya de la federació nacionalista, segons reconeix el director de campanya per a les municipals, Lluís Maria Corominas. "La gent no aguanta la política televisiva, de façana i demagògica", ha afirmat Corominas, que sosté que el partit presenta com a garantia de "política seriosa" la feina feta durant els set anys que ha estat a l'oposició al Govern de Catalunya.

Durant aquests anys, segons el director de campanya, el partit ha seguit teixint una xarxa municipal i ha apostat perquè els candidats locals sigui "pròxims a la gent". CiU presenta aquest any 911 llistes a tot Catalunya davant les 884 del 2007, i Corominas argumenta que la federació nacionalista és "l'únic partit que té un caràcter clarament municipalista".

A Girona CiU també ha crescut i aquests comicis arriba a les 209 candidatures. A les passades eleccions municipals del 2007, la federació va presentar 205 candidatures.

Les aspiracions de CiU a la demarcació de Girona són agosarades ja que, segons Corominas, volen recuperar la Diputació de Girona (en mans del PSC i ERC des del 2007), governar tots els consells comarcals i també les capitals de comarca. A CiU li fa especial il·lusió irrompre com a força més votada a Girona i convertir l'alcaldable convergent, Carles Puigdemont, en el primer alcalde de la democràcia que no és del PSC. Olot és un altre dels objectius del partit després que l'alcalde Lluís Sacrest (PSC) no aspiri a la reelecció.

Respecte a la llista més votada

El vicepresident primer del Parlament i director de campanya de CiU per a les municipals també ha demanat que es respecti que la llista més votada ha de governar. Malgrat que reconeix que tots els pactes són lícits, ha recordat que CiU ha expressat ja en diverses ocasions "i de manera seriosa" la voluntat d'establir per llei que els alcaldes s'escullin de manera directa.

Corominas ha criticat que en el context de precampanya l'alcalde de Sabadell i President de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), Manuel Bustos (PSC), hagi proposat la mateixa mesura. "El PSC i Bustos no tenen cap credibilitat quan fan aquesta proposta", ha criticat.

El director de campanya de CiU creu que les retallades que està portant a terme el Govern no han d'afectar els candidats del partit als municipis gironins. "Vam concórrer a les eleccions dient que no enganyaríem la gent i hem donat la cara", ha justificat el vicepresident del Parlament, que demana als candidats de les municipals que facin "pedagogia" per explicar les mesures d'estalvi.