Compte enrere de "Girona, Temps de Flors". Aquest dilluns comença el muntatge dels 116 espais que conformen la 56a edició. Del total d'indrets, 82 són patis, 27 són espais florals i set són jardins i paratges naturals.

Com a novetats de l'edició d'enguany destaquen la introducció de dos nous espais a l'exposició floral, com són la plaça Catalunya, on es farà un enjardinament permanent, i el mirador de les Dones (al solar dels antic Maristes) al Barri Vell. De fet, tal com apunta la regidora del Barri Vell, Isabel Salamaña, "tot és nou", perquè les instal·lacions són cada any totes diferents i les "idees mai s'acaben".

La selecció dels projectes és complexa, no pel funcionament sinó per la quantitat que arriba cada any. Els organitzadors seleccionen els muntatges segons puguin quedar bé en espais concrets, segons va explicar ahir Salamaña. Per l'organització, Rosa Labayen va explicar que sempre n'escullen uns que ja coneixen i tenen experiència, per assegurar la qualitat, i altres que són una incògnita i que són tota una sorpresa.

Sigui com sigui la mostra és efímera però cada cop menys, perquè les càmeres immortalitzen el moment i les imatges es distribueixen per la xarxa de manera contínua. D'aquesta manera, Girona és coneguda arreu del planeta.

D'altra banda, aquest any es tira endavant un projecte d'integració fet amb la col·laboració de la Universitat de Girona i pensat especialment per a gent amb discapacitat visual. Es tracta d'un recorregut multisensorial ("La forma de les olors") en què es barregen les olors (plantes aromàtiques i flors) amb maquetes tàctils de flors que tindran les seves característiques i noms impresos amb Braille. La regidora del Barri Vell va destacar la forta implicació de la Universitat en la mostra floral amb múltiples activitats.

Pel que fa les activitats paral·leles, hi ha una completa programació. Un conjunt de 13 exposicions que es podran veure repartides en diferents equipaments i edificis. La programació de concerts s'estrena aquest any amb un concert benèfic en favor de l'Associació Espanyola Contra el Càncer a l'església de Sant Feliu a càrrec de Montserrat Caballé i Montserrat martí el 7 de maig. Durant aquests dies també es podrà gaudir dels productes artesanals amb les fires d'artesania al pont de Pedra i al carrer Santa Clara, i la Fira d'alimentació artesana de la Rambla.