L'aerolínia Spanair estudia operar una freqüència diària entre Girona (Gironès) i Madrid a partir del mes de setembre, una vegada descartada la possibilitat de fer-ho en l'actual temporada d'estiu, per a la qual cosa demanaran una subvenció de la Generalitat o d'alguna institució gironina.

Segons que han explicat a Efe fonts de la companyia, Spanair estudia "seriosament" operar aquesta ruta per a la temporada d'hivern que ve, que començarà en el mes de setembre, una vegada descartat fer la ruta en l'actual temporada d'estiu.

L'aerolínia irlandesa de baix cost Ryanair va anunciar el mes de febrer passat la seva intenció de reduir gairebé a la meitat la seva capacitat a l'aeroport de Girona en tenir discrepàncies amb la Generalitat per les ajudes.

De fet, avui és l'últim dia que opera el vol Girona-Madrid de Ryanair i també de les rutes que connecten l'aeroport Girona-Costa Brava amb Londres, Estocolm (Suècia), Aarhus (Dinamarca), Kaunas (Lituània) i Oslo (Noruega).

L'aerolínia ha demanat una ajuda per operar la ruta que podria venir de la Generalitat o d'alguna institució gironina i que pot estar en funció de l'ocupació que tinguin els vols per poder oferir uns preus raonables.

D'una altra banda, Spanair inclourà en el seu consell dos nous membres, representants de les dues empreses públiques de la Generalitat que estan en el capital de l'aerolínia, el conseller delegat d'Avançsa, Felip Muntadas-Prim, i el director general de Cimalsa, Isidre Gavín, en substitució de Joaquim Coello i Ignasi Regàs.