El primer Fòrum Ciutadà de les obres del TAV a la ciutat de Girona va tenir un èxit relatiu. No hi va anar tanta gent ni hi va haver tantes intervencions com s'esperava però va servir per explicar algunes informacions relatives al tren i als treballs de l'alta velocitat. El segon Fòrum s'havia de celebrar tres mesos mes tard, al juny. No obstant, les entitats que van impulsar tot el procés participatiu que va inciar-se primers amb una l'Audiència Pública i posteriorment amb la convocatòria trimestral de fòrums ciutadans no en saben res.

El president de l'Associació de Veïns de Sant Narcís, Martí Carreras, tem que les eleccions municipals i la formació del nou govern acabin diluint el Fòrum Ciutadà i que es convoqui tardanament inclomplint així els acords de l'Audiència Pública, que va decidir que es farien trobades cada tres mesos.

La tinenta d'alcalde d'Urbanisme i representant municipal a la comissió de seguiment e les obres del TAV a Girona, Isabel Salamaña, ha explicat que l'equip de govern en funcions ja no farà la convocatòria. Considera que la data l'ha de fixar el nou govern. Salamaña recorda que el nou govern es formarà l'11 de juny i que, per tant, hi haurà prou temps per convocar el segon Fòrum Ciutadà i per publicitar l'acte abans que es faci.

Puigdemont, obert

Mentrestant, el cap de llista de CiU, la formació més votada i que probablement governarà l'Ajuntament de Girona en minoria, Carles Puigdemont, està obert a organitzar la segona convocatòria. Abans però, recorda que encara ha de fer-se el traspàs entre governs i assenyala que també vols parlar amb els veïns i les entitats impulsores. Puigdemont no tindria inconvenients a seguir convocant els Fòrums Ciutadans però vol assegurar-se que tothom els troba útils per a la ciutadania. L'alcaldable nacionalista ha indicat que la seva prioritat serà precisament la ?informació permanent, continuada i transparent de les obres del TAV.

Al primer Fòrum només hi van assistir una cinquantena de persones, moltes de les quals eren polítics, periodistes i responsables de les obres. Només hi va haver tres intervencions (del mateix Martí Carreras, del president del col·legi d'arquitectes Frederic Cabré i d'un veí anònim). Es va decidir que el reglament d'organització i funcionament del Fòrum s'aprovarà en la propera trobada en base a les aportacions que s'hagin estant fent entre un i l'altre.

Durant el desenvolupament d'aquell primer fòrum es va explicar com serà el calendari d'obres fins al termini d'eaquestes, es van explicar diferents sancions a camions que no complien la normativa i, fins i tot, es va informar del poc que se sap del projecte del tren convencional i de l'enderroc del viaducte.