El Govern català va anunciar ahir l'ampliació en 37 places l'ocupació de la residència de gent gran Creu de Palau de Girona, un equipament de l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials (ICASS) que compta actualment amb 140 usuaris.

Per fer front a aquest increment d'usuaris, el Consell Executiu d'ahir va aprovar la modificació del Decret 109/2011, que limita la contractació de personal per part de l'Administració mentre els pressupostos segueixin prorrogats, per poder cobrir vint noves places d'auxiliar de geriatria en aquest equipament. D'aquesta manera, la residència Creu de Palau passarà a tenir una plantilla de 91 persones.

El 8 de març, el Govern català ja va aprovar la modificació d'aquest Decret per permetre la reposició del personal de la xarxa d'equipaments de serveis socials del Departament de Benestar Social i Família, com ja havia fet abans amb el personal docent i el personal sanitari de l'Institut Català de la Salut.

D'aquesta manera, es podrà cobrir el cinquanta per cent de les places que vagin quedant vacants en residències de la Generalitat, a diferència d'altres àmbits de l'Administració.

La residència de gent gran Creu de Palau està situada al carrer Jocs Olímpics, als afores de la ciutat de Girona. Actualment disposa d'un servei de residència assistida, on s'ofereix una assistència integral a les activitats de la vida diària per a persones grans amb dependències. També hi ha habitatge tutelat, amb unes estances d'ús comú, que ofereix un servei d'acolliment alternatiu a persones grans autònomes, les circumstàncies familiars de les quals no els permeten romandre a la pròpia llar.