El moviment dels «indignats» gironins continua preparant activitats. La que possiblement serà més vistosa i més mediàtica és la que es farà el dia 11 de juny. Aquell dia, els Ajuntaments, també el de Girona, celebren plens extraordinaris per tal de constituir els consistoris. És un dia on es fa palès un relleu i on apareixen noves persones que, almenys durant quatre anys més hauran de governar la ciutat. A Girona, a més, hi haurà canvi de color polític.

Els «indignats» treballen per organitzar una manifestació massiva aquell dia. Queda pendent per decidir l'hora però tenen clar, com ha estat en les altres concentracions, que no s'hauran de portar banderes ni mostrar símbols. Només pancartes amb lemes reivindicatius.

La concentració es farà possiblement a la plaça del Vi, el punt d'entrada a l'Ajuntament de Girona i escenari d'altres manifestacions. Es preveuen concentracions similars en altres punts de l'Estat en accions impulsades pels «indignats» de les ciutats respectives.

Debat sobre les retallades

Aquesta però és només una de les activitats programades per als propers dies. N'hi ha més. I no tot són protestes. Avui, a les sis de la tarda, a la plaça Catalunya s'ha previst la presència de Lluís Planes per fer una xerrada sobre la democràcia participativa i el funcionament assembleari. Per demà, a la mateixa hora s'ha organitzat una taula oberta de debat sobre les retallades públiques. La intenció és que hi participin persones de diferents sectors afectats com ara del món de l'educació, la sanitat, les universitats públiques i les polítiques socials. La proposta consisteix en un torn tancat inicial d'una durada total d'uns 45 minuts on tots els qui ho vulguin pugin exposar les seves idees. A continuació es farà un debat obert.