L'Audiència de Girona ha condemnat a 8 anys i 3 mesos de presó Joan Fuentes, acusat de violar repetidament la parella, agredir-la constantment, amenaçar-la, maltractar-la i humiliar-la rapant-li el cabell. La sentència considera provat que durant els anys que va durar la relació el processat va utilitzar "tot tipus d'agressions i humiliacions" per exercir una actitud de domini sobre la dona però l'absol de violar-la de forma continuada i d'amenaçar-la. Joan Fuentes s'enfrontava inicialment a 40 anys per onze delictes. La sentència també prohibeix al processat que s'apropi a menys de 500 metres de la víctima o que es comuniqui amb ella durant 20 anys i el condemna a indemnitzar-la amb 10.440 euros.

Joan Fuentes s'enfrontava inicialment a una pena de 40 anys de presó pels 11 delictes però al final del judici el fiscal va rebaixar la petició a 32 perquè va retirar una de les acusacions per agressió sexual. La sentència de la qual ha estat ponent el magistrat Adolfo Garcia Morales, considera que no ha quedat provat que l'acusat l'obligués, donant-li bufetades o cosses, a mantenir relacions sexuals per via vaginal, anal o bucal ni que l'obligués a ingerir pastilles per deixar-la semiinconscient i violar-la. Per això, l'absol dels delictes d'agressió sexual.

La sentència exposa que durant els tres o quatre anys que va durar la relació els maltractes i les vexacions del processat cap a la seva parella eren habituals. També considera provat que l'amenaçava i l'atemoria per obligar-la a retirar una denúncia o a tornar amb ell. Un dels episodis de violència que ha quedat acreditat és el que va succeir a principi de novembre de l'any 2006 quan, després d'estar un temps separats, la dona va anar a recollir les seves coses. Els dos van començar a discutir fins que Fuentes va començar a bufetejar-la i la va fer caure a terra. Llavors, va agafar un ganivet de la cuina i, mentre l'estirava pels cabells, la va seguir colpejant i amenaçant-la amb tallar-li el cabell.

Arran d'aquests fets la dona el va denunciar a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Girona, es va incoar un procediment penal i van dictar una ordre d'allunyament contra Joan Fuentes. Tot i això, va aconseguir dues targetes prepagament per a telèfon mòbil i la va amenaçar amb missatges que tenien la intenció de "causar temor" perquè retirés la denúncia. De fet, segons la sentència, ho va aconseguir perquè quan la víctima va comparèixer al Jutjat a principis del 2006 va dir que no volia declarar i que retirava la denúncia.

Un mes després, els dos van reprendre la relació tot i que encara hi havia en vigor l'ordre d'allunyament. Pocs dies després, la violència va tornar i el processat va colpejar la seva parella i la va punxar amb un ganivet al coll.

La relació va acabar definitivament el dia 24 de març del 2007. Quan la víctima es va despertar, l'acusat la va lligar amb una cinta a una cadira i li va immobilitzar els braços i les cames i li va tapar la boca. "Amb la intenció d'humiliar-la i sabent que treballava cara al públic, li va tallar violentament el cabell a esquilades", recull la sentència que afegeix que després la va fer pujar en pijama al vehicle i la va deixar al peu del barri on vivia la seva germana.

Com a conseqüència de tots els actes d'agressió, humiliació, vexació i intimidació soferts, la víctima pateix un trastorn adaptatiu amb simptomatologia ansiosa i depressiva. Encara ara precisa de psicoteràpia i tractament farmacològic.