06 de juny de 2011
06.06.2011
Des del pot de la Devesa

La Gerunda afronta els últims 680 metres del segon túnel del TAV

Segons informa Adif, en aquesta fase caldrà perforar fins arribar al següent pou d'extracció, al barri de Fontajau

06.06.2011 | 15:45
La tuneladora Gerunda torna a perforar després que el 17 de maig s´aturés per fer una parada programada

La tuneladora 'Gerunda' torna a perforar després que el 17 de maig s'aturés per fer una parada programada al pou de manteniment del Parc de la Devesa i poder revisar les seves instal·lacions. Adif assegura que de moment no hi ha hagut cap tipus d'afectació als terrenys ni a les estructures dels edificis per on ha passat per sota. Fins ara, ja ha perforat més de la meitat del segon túnel del TAV a Girona -885 dels 1.565 metres- i ara li queda per recórrer un total de 680 metres fins al pou d'extracció, situat al barri de Fontajau. Pel camí, haurà de passar per sota del riu Ter, arribant a una profunditat màxima de 36 metres.

La tuneladora s'ha posat de nou en marxa des del pou de manteniment del Parc de la Devesa, on el 17 de maig passat es va aturar per a fer una parada programada i comprovar que les instal·lacions estaven en bon estat després de perforar 885 dels 1.565 metres del segon túnel del TAV a Girona.

Segons informa Adif, en aquesta fase caldrà perforar 680 metres fins arribar al següent pou d'extracció, situat al barri de Fontajau. Durant aquest recorregut, la tuneladora haurà de passar per sota del riu Ter, amb una profunditat màxima de 36 metres.

Després de finalitzar la perforació del primer túnel a Girona, la 'Gerunda' va començar el segon el dia 6 d'abril passat i es preveu que triqui aproximadament uns sis mesos. En els 885 metres que ja ha recorregut, s'han utilitzat 3.444 dovelles per a la col·locació d'anells de revestiment estructural d'1,8 metres de longitud cadascun.

Adif assegurar està fent un "exhaustiu seguiment" per tal de "garantir la seguretat" en les obres, terrenys i edificacions. La companyia afirma que les lectures recollides segueixen el comportament de la tuneladora i del terreny "previst" en les fases de càlcul del projecte. Durant la perforació del segon túnel, s'han intal·lat 925 dispositius sensors i s'han construït quatre pous de compensació, des d'on s'han fet injeccions en el terreny per millorar i adequar les seves propietats i protegir les estructures. En total, s'han injectat 350 metres cúbics de morter en una àrea de 14.000 metres quadrats, sota les edificacions.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema