La constitució de l'Ajuntament de Girona també s'haurà d'ajornar fins l'1 de juliol per un recurs que ERC presentarà davant el TSJC. Els resultats electorals van deixar ERC a només dos vots del regidor. El partit va impugnar els resultats i ha aconseguit que es donin per bons dos vots més però la Junta Electoral continua sense admetre una papereta trencada i un sobre d'ERC que conté la imatge del fundador de l'Opus Dei. A més, el grup denuncia que hi ha hagut un "error de càlcul" i que s'han donat per bons més vots en blanc del compte i això fa que augmenti la participació. En conseqüència, a ERC li falta encara mig regidor per arribar al 5% dels vots que faria que Blanca Palmada fos regidora.

Continua sense definir-se si ERC aconseguirà representació o no a l'Ajuntament de Girona. ERC va patir una clara derrota la nit electoral quan va perdre els quatre regidors i es va quedar sense representació a l'Ajuntament de Girona. El recompte de la nit electoral deixava el partit a només dos vots (en va obtenir 1604) per aconseguir que Blanca Palmada fos regidora. Un cop fet l'escrutini general, el recompte dels vots en blanc va canviar i va augmentar de 1409 a 1418. Aquest fet es tradueix en un augment de participació que encareix, en conseqüència, arribar al llindar del 5% que garanteix la representació al consistori.

Davant aquesta situació, ERC va decidir impugnar una sèrie de vots (62) i va aconseguir que 60 d'aquests fossin considerats nuls i no vots en blanc. Aquesta situació, segons els càlculs d'ERC, permetia a la formació arribar al 5% exigit i aconseguir que Blanca Palmada fos regidora. El president de l'executiva local d'ERC a Girona, Josep Maria Aguirre, ha explicat però que hi ha hagut un "error de càlcul" i que s'han contat com a vots en blanc més paperetes del compte. En concret, l'error que denuncia ERC és de nou vots que, segons defensen, haurien d'haver estat considerats nuls i que, en canvi, es mantenen com a vots en blanc. Això ha fet que per aconseguir entrar a l'ajuntament ja no calgui 1606 vots sinó 1606,45 i, per tant, a ERC li falta mig vot.

Aguirre ha explicat que la Junta Electoral Central els "dóna la raó" perquè en la resolució que els han fet arribar aquest dilluns reconeix que no disposen d'una dada "certa" sobre el nombre de vots en blanc i, per tant, els ha hagut de tornar a sumar fixant, finalment, en 1418 la xifra de vots emesos en blanc. La mateixa resolució reconeix que aquesta dada "posseeix transcendència als efectes de determinació de la barrera legal del 5% que possibilitaria a la formació recurrent obtenir un regidor".

Una papereta estripada i una estampeta d'Escrivà de Balaguer

A aquest argument sobre el càlcul dels vots en blanc, ERC hi afegeix encara una altra consideració per recórrer davant del TSJC. El grup municipal va impugnar quatre vots que la Junta Electoral de Girona havia considerat nuls i que, segons el partit, havien de sumar-se als 1604 vots que ERC va obtenir la nit electoral. La Junta Electoral ha donat la raó a ERC en dos dels supòsits on s'havia trobat dins els sobres propaganda electoral del partit. Aquesta decisió eleva, actualment, fins a 1606 vots el resultat d'ERC. Ara bé, la Junta Electoral Central no ha donat per bones dues paperetes més de les que havia impugnat ERC. Es tracta d'una papereta que està estripada i d'un sobre que contenia, juntament al vot d'ERC, l'estampeta del fundador de l'Opus Dei, Sant Josep Maria Escrivà de Balaguer.

El president de l'executiva local d'ERC a Girona ha afirmat que, en el primer cas, la papereta es podria haver trencat en el moment del recompte a peu d'urna i, en el segon cas, Aguirre ha defensat que dins el partit "hi té cabuda gent de sensibilitats molt diferents i també cristians". A més, ERC ha denunciat que s'han donat per bons altres vots que incloïen, per exemple, una carta de suport a l'alcaldable del PSC i, per això, també volen que es doni per bo el vot que inclou l'estampeta religiosa.

Per tant, ERC reclama davant del tribunal que, o bé es reconegui que hi ha hagut un error a l'hora de fer el càlcul final dels vots en blanc, o bé es donin per bones alguna d'aquestes dues paperetes. Si el TSJC reconeix només un dels dos supòsits, el partit aconseguiria el regidor.

La cap de llista, Blanca Palmada, ha dit que ja han comunicat la decisió de presentar el recurs al cap de CiU, Carles Puigdemont, i ha afirmat que s'ha mostrat "comprensiu" ja que la consitució dels ajuntaments es retarda fins l'1 de juliol. Si finalment ERC acaba aconseguint un regidor, això anirà en detriment de la CUP que veurà reduïda la seva representació de tres a dos regidors. "No volem anar en contra de ningú, simplement creiem que hem de defensar els interessos dels 1606 gironins que ens han votat", ha manifestat Palmada.