Convergència i Unió (CiU) té pràcticament decidit que governarà en minoria a Salt. La federació nacionalista havia rebut propostes de Plataforma per Catalunya (PxC) i d'Independents per Salt (IpS) però es veu capaç de tirar endavant amb els nou regidors que ha obtingut.

I molt probablement, el seu cap de llista, Jaume Torramadé, serà escollit ja en la primera votació perquè obtindrà el suport dels tres regidors de Plataforma per Catalunya. El portaveu de la formació a Salt, Carles Bonet, va indicar ahir a Diari de Girona, que si res canvia votaran Torramadé com a alcalde. No obstant, Plataforma no entrarà al govern. Això sí, el líder de PxC va explicar que els tres suports cap a la federació poden entendre's com «un gest» de bona voluntat i va assegurar que estaran al costat de CiU en temes «positius per al municipi, sobretot, en matèria de seguretat». «A més a més, Torramadé acabarà siguent alcalde en primera o segona volta, doncs és igual», va afegir.

CiU de Salt respectarà la decisió presa en l'àmbit nacional de no pactar amb els «xenòfobs» de PxC. L'alcaldable nacionalista té clar que pot governar en minoria. CiU de Salt es va reunir ahir al vespre per acabar de decidir si acceptava el repte de dirigir la població en minoria. Finalment, els militants van acceptar aquest posicionament. Jaume Torramadé va assegurar no tenir coneixement del vot afirmatiu dels regidors de PxC, i dubta que la formació li acabi donant suport.