La Fundació Príncep de Girona (FPdGi) ha concedit els Premis Impulsa 2011 a quatre joves emprenedors i una fundació, per haver demostrat la seva excel·lència en els àmbits social, científic-acadèmic, cultural-esportiu, empresarial i d'entitat. Així, el reconeixement de la segona edició dels premis recau en un ginecòleg, un investigador del càncer, un jove escriptor, un comunicador i una fundació social. Es tracta del doctor Pere Barri, l'investigador Romain Quidant, l'escriptor Borja Bagunyà i l'empresari Marc Bonavia, a més de la Fundació Balia de Madrid, segons va anunciar en roda de premsa la directora general de la FPdGi, Mònica Margarit.

L'objectiu dels premis, dels quals faran lliurament els Prínceps d'Astúries i de Girona el pròxim 22 de juny durant la celebració del Fòrum Impulsa 2011 a Girona, és fomentar la iniciativa emprenedora en els joves en totes les vessants del coneixement.

Com en l'edició anterior, s'han concedit cinc premis -dotat cadascun d'ells de 10.000 euros-: quatre d'ells individuals i dirigits a joves d'entre 16 i 35 anys, i l'últim a una entitat en reconeixement a l'esforç realitzat a favor del desenvolupament de la joventut, amb resultats visibles.

El president del Comitè Organitzador d'Impulsa, Josep Lagares, va exposar que la "fòrmula Impulsa" es basa en quatre paraules clau: la il·lusió, com combustible necessari; l'educació, com llibre de ruta; la emprenedoria, com un engranatge per convertir les idees en valor social i econòmic; i finalment la transformació com a resultat final de tota la resta.

Amb la creació d'aquests premis, va dir Lagares, es pretén crear la generació Impulsa, caracteritzada per joves "allunyats dels diners fàcils i la passivitat".

El premi Impulsa en l'àmbit social és per a Pere Barri (35 anys, Barcelona), cap de la Secció Quirúrgica del Servei de Ginecologia de l'Institut Universitari Dexeus i que impulsa un programa de cirurgia de reparació de la mutilació genital; pel que obté el premi pel seu compromís social amb una iniciativa mèdica pionera a Espanya.

Romain Quidant (35 anys, Dijon (França)) és doctor en Ciències Físiques, reconegut internacionalment com a investigador, i el seu principal camp d'estudi se centra en l'aplicació de la llum en la medicina, encara que el seu treball multidisciplinari le ha permès desenvolupar noves tècniques tant de detecció precoç d'alguns tipus de càncer com de la seva teràpia, mitjançant procediments mínimament invasius. Ha obtingut el premi Impulsa Ciència i Acadèmia, per la seva trajectòria investigadora en la lluita contra el càncer.

El Premi Impulsa Cultura i Esports ha anat aquest any a mans de Borja Bagunyà (28 anys, Barcelona), un jove escriptor considerat una promesa de les lletres. Encara que va començar les carreres de Medicina i Comunicació Audiovisual, va acabar llicenciat en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada per la Universitat de Barcelona; amb un llibre ja publicat i un altre a punt de sortir, ha rebut el guardó pel seu talent en la creació literària.

Marc Bonavia (35 anys, Alella) és el Premi Impulsa Empresa per ser un exemple d'iniciativa empresarial, amb 24 anys va emprendre el seu gran projecte: és el cofundador de SITmobile, una firma reconeguda internacionalment pels seus serveis per a mòbils.

Finalment, per la seva aposta a favor dels nens i joves en risc d'exclusió social, el Premi Impulsa a una entitat ha estat per a la Fundació Balia, una organització sense ànim de lucre i sense confessió política ni religiosa que es dedica al desenvolupament integral de la infància i la joventut en situació de risc a diferents països.