La delegada local de Plataforma per Catalunya (PxC) a Salt, Maria Osuna, ha desautoritzat la decisició del portaveu de la formació al mateix municipi, Carles Bonet, de votar Jaume Torramadé (CiU) com a alcalde en el ple de constitució a l'Ajuntament, aquest dissabte. Osuna apunta que Bonet quan va assegura que Plataforma votaria Torramadé «no sabia el que es deia».

En aquest sentit, la dirigent de la formació xenòfoba interpreta que Bonet es devia confondre perquè el seu partit sempre ha tingut clar que si el cap de llista nacionalista és escollit alcalde «que sigui pel que sigui, però no serà per nosaltres». Aquesta versió lligaria amb la del líder saltenc de CiU, que dilluns va assegurar no tenir coneixement del vot afirmatiu dels regidors de PxC i dubtava que la formació li acabés donant suport.

«Ens està venint de nou»

Osuna va admetre que els representants de Plataforma per Catalunya a Salt encara no s'havien reunit per parlar del ple de constitució de l'Ajuntament ni sobre el que «s'havia de votar» -ho feien ahir a la tarda- quan Bonet va concretar quin seria el vot de la formació. «Ens està venint de nou», va afirmar la delegada, en referència a la participació en la política i en l'entrada a l'Ajuntament amb tres regidors. No obstant això, després de negar que estiguin obeint les directrius del partit, va assenyalar que era «de lògica» que es votessin a si mateixos.

En aquest sentit, la delegada local va rebutjar que la diferent posició dels diferents representants del partit a Salt (dilluns Carles Bonet assegurava que votarien Jaume Torramadé i ahir Maria Osuna va explicar que es votarien a si mateixos) es degui a l'anunci denúncia del Govern català a PxC per difondre «falsedats» durant la campanya electoral.

Mentrestant, el portaveu de PxC a Salt, Carles Bonet, admetia ahir que quan va indicar que donarien suport a Jaume Torramadé ho havia fet a «títol personal», sense consultar la resta de components del futur grup municipal ni a l'agrupació local.

Aquest dilluns el portaveu de la formació havia assenyalat a aquest diari que no tenien inconvenient a votar Torramadé com a alcalde perquè igualment hauria estat alcalde en segona volta. Tant per tant, al seu parer, ja podien facilitar-li l'accés a l'alcaldia en una primera volta.

En el que sí que coincideixen ambdós és a l'hora d'assegurar que donaran suport al nou govern local en els temes en què considerin que es beneficiarà el municipi i que seran molt crítics en el que considerin que no serà beneficiós per a la població.

Darrera d'aquesta discrepància s'amaguen dues visions diferents d'entendre Plataforma per Catalunya a Salt. Una passa per mirar els interessos del poble i altres aposten més per seguir la política de Plataforma en l'àmbit nacional, una línia marcada pel seu líder Josep Anglada.