Més de 2.000 persones, unes 1.000 segons la Policia Local, s'han manifestat pel centre de Girona per exigir el final de les tisorades. Ha estat una trobada de gent molt heterogènia, des de treballadors, famílies, jubilats, 'indignats', sindicats, entre d'altres col·lectius, que han unit les seves veus per denunciar el que consideren unes retallades "injustes", que afecten sobretot a la "classe treballadora" i als que tenen "menys recursos", segons Rafael Villena, membre de la Campanya 'Prou retallades! Els nostres drets no es toquen', que ja ha advertit que hi haurà més actes reivindicatius. La manifestació ha transcorregut sense incidents i ha acabat davant de l'edifici de la Generalitat.

Més de 2.000 persones, segons els organitzadors, i unes 1.000 segons la Policia Local, s'han passejat aquest dissabte al matí pel centre de la ciutat sota el lema 'Prou retallades! Els nostres drets no es toquen', un missatge que es podia llegir a la pancarta que encapçalava la manifestació. El punt de sortida ha estat la plaça de la Independència.

La convocatòria estava "oberta" a tota la societat i la resposta ha estat molt heterogènia. S'hi podien veure des de famílies amb nens, jubilats, sindicats, 'indignats' i treballadors de sectors com la neteja, per citar-ne alguns, que cridaven lemes com ara 'Això no és una crisi, això és una estafa' o 'La vostra riquesa, la nostra condemna'. Segons Rafael Villena, membre de la campanya organitzadora, aquesta diversitat demostra que "hi ha molta gent que no comparteix la política que s'està portant a terme des dels governs".

Villena afirma que des que es van començar les protestes ara fa unes setmanes "no ha canviat res" i fins i tot la situació ha "empitjorat". Considera que els pressupostos que aprovarà el govern d'Artur Mas tenen unes "retallades importants" en els serveis públics i denuncia que aquests són els que acaben patint "tot el pes" de la tisorada, mentre les "ajudes a entitats com els bancs segueixen funcionant". Per altra banda, apunta que és la classe treballadora i els que tenen "menys recursos" els principals afectats per aquesta política.

Donar continuïtat a la protesta

Aquesta és la primera manifestació que es feia a Girona amb caràcter unitari i ja estan preparant més protestes. Els organitzadors s'han felicitat per la resposta obtinguda, tot i haver convocat fa pocs dies, i calculen haver arribat a fregar les 3.000 persones al final de la manifestació, davant de l'edifici Santa Caterina, seu de la Generalitat, on s'ha llegit un manifest. Durant el recorregut, un grup ha penjat una pancarta a la façana de la Cambra de Comerç de Girona on es podia llegir 'Darrere els seus interessos hi ha la nostra misèria, prou privatitzacions', que ha arrencat els aplaudiments dels manifestants.