El candidat de Convergència i Unió i proper alcalde de Salt, Jaume Torramadé, va fer públiques ahir les responsabilitats que ocuparan els regidors del nou equip de govern durant el mandat que s'iniciarà a partir del ple de constitució d'avui a les dotze del migdia.

La formació nacionalista, que governarà en minoria, ha previst un cartipàs que es distribuirà en cinc grans àrees, a més a més de l'alcaldia, al capdavant de les quals hi haurà un tinent d'alcalde. En el darrer mandat de Torramadé, de 2003 a 2007, també hi va haver cinc tinents d'alcalde.

Aquests seran els candidats que anaven del lloc dos al sis a la llista de CiU Salt a les passades eleccions: Albert Casellas, Robert Fàbregas, Anna Fusté, Fanny Carabellido i Rosa Pórtulas.

Albert Casellas, ocuparà l'àrea d'Economia i Administració General. L'àrea de Territori i Sostenibilitat l'ocuparà Rosa Pórtulas, on Glòria Pàmies serà la regidora delegada de Comunitats i Habitatge.

La responsabilitat de l'àrea de Cultura i Educació serà per a Robert Fàbregas. En aquesta àrea, a més a més, hi haurà un regidor delegat d'Esports, Joventut, Festes i Lleure que serà Daniel Navarro.

Anna Fusté serà la Tinent d'Alcade de l'Àrea de Seguretat i Serveis Urbans on també hi haurà, amb una delegació específica d'aquest últim apartat, el regidor Josep Valentí. Per últim, l'Àrea d'Atenció a les Persones estarà dirigida per Fanny Carabellido.

CiU va decidir governar en solitari poc després de conèxier els resultats electorals, que els van atorgar una sòlida victòria. Va fer una ronda de contactes amb totes les formacions i finalment va refermar-se en el govern en minoria. IpS estava disposat a intentar un acord.