La vuitantena de càmpings adherits a l'Associació de Càmpings de Girona han invertit aquest hivern més de 6 MEUR en millores a les seves instal·lacions. Algunes d'elles són la instal·lació de grups electrògens per poder-se autoabastir en cas d'inclemències com la nevada del març de l'any passat, la reforma de bungalous, o la creació de noves zones esportives. Tot i que alguns no tanquen en tot l'any, la majoria de càmpings ha aprofitat l'època hivernal per fer les intervencions que requereixen més remenament, i així "adaptar-se a les necessitats dels clients", segons explica el president de l'Associació, Josep M. Pla.

Els càmpings que formen part de l'Associació de Girona -81 dels 120 donats d'alta a la demarcació-, han aprofitat l'hivern per renovar les instal·lacions i preparar-se per a la temporada d'estiu amb una oferta millorada. Alguns han optat per instal·lar grups generadors que els evitin haver de dependre de les companyies elèctriques en cas de catàstrofes com la que es va viure amb la nevada del març del 2010, mentre que d'altres han asfaltat part de les seves instal·lacions. Així mateix, alguns que fins ara depuraven les seves aigües residuals han aprofitat per connectar-se a la xarxa municipal, i d'altres, conscients de l'elevada demanda de bungalous i 'mobil homes', han optat per renovar aquests allotjaments.

Amb aquestes millores els càmpings pretenen arribar als usuaris potencials de l'Estat i també de la resta d'Europa, i diferenciar-se de la resta de l'oferta oferint "tranquil·litat i comoditat", així com també "contacte amb la natura", remarca l'Associació.