L'Ajuntament de Girona ha engegat una campanya per tal de promoure el consum d'aigua de l'aixeta. Entre els mesos de juny, juliol i agost tots els habitatges de Girona, Salt i Sarrià de Ter rebran, juntament amb la factura de l'aigua un tríptic informatiu de la campanya. En el trípic, es vol explicar a la ciutadania els avantatges que comporta beure l'aigua potable que arriba a les cases i que és tractada a la potabilitzadora de Montfullà.

Els avantatges de no consumir aigua envasada s'emmarquen en tres àmbits: ambiental (es deixen de generar molts envasos de plàstic), salut (el procés de potabilització de l'aigua aporta una qualitat sanitària que compleix amb les normatives establertes i amb una concentració dels diferents tipus de minerals similar a algunes aigües envasades) i econòmic (és molt més econòmica que l'aigua envasada).

L'any 2010 l'1,1 % dels residus municipals a la ciutat van ser ampolles i garrafes d'aigua, amb un total de 476 tones. A partir del mes de setembre es podrà recollir una gerra de vidre per a aigua ense?nyant el rebut de l'aigua.