L'Ajuntament de Girona ha concedit recentment una nova pròrroga a la constructora que té aturades fa més d'un any i mig les obres de l'edifici l'antic Banc d'Espanya, a la plaça Marquès de Camps. Tot i que el treballs fa mesos que estan aturats, l'empresa ha tornat a demanar un nou permís d'obres per tal de mantenir vigent la llicència i no haver de reiniciar la tramitació quan engegui de nou els treballs. La constructora havia previst reconvertir l'antic Banc d'Espanya en un nou hotel per a la ciutat de Girona.

Contratas y Obras Empresa Constructora SA ja havia demanat una pròrroga de la llicència d'obres fa aproximadament un any amb el compromís de reactivar les obres. No obstant, no hi ha hagut cap activitat i l'estructura es manté tal com estava ja des de finals de 2009.

L'edifici, amb un sostre edificable d'uns 4.000 metres quadrats, està en desús des de l'any 1990. L'antic Banc d'Espanya va passar a mans privades després d'una subhasta convocada per l'Estat l'any 2003. El preu de sortida era d'1,8 milions d'euros, però la pugna en una època de vaques grasses per un edifici emblemàtic i cèntric va fer disparar l'oferta final fins als 4,7 milions d'euros. Va adquirir l'immoble l'empresa gironina Arcadi Pla, S.A., conjuntament amb la constructora estatal Contratas y Obras. L'any següent es va anunciar que l'immoble es reconvertiria en tres pisos d'oficines. Els baixos es van reservar a dos locals comercials.

A inicis de l'any 2008 es va decidir canviar el projecte i apostar per construir-hi un hotel. No hi havia gaires equipaments turístics a la ciutat i els promotors van decidir apostar per aquesta tipologia de negoci. Inicialment, l'equipament s'havia pensat amb un total de 83 habitacions de les quals 70 havien de ser dobles i les tretze restants simples. Als baixos hi havia projectat un restaurant. També es disposarà del terrat per construir una petita piscina i solàrium. Val a dir que s'havia de mantenir la façana, que està protegida.

Però a finals de l'any 2009, ja havent esclatat la crisi econòmica, un dels socis que havia de tirar endavant el negoci es va fer enrera i el projecte hoteler va quedar aturat, i consegüentment les obres també.

A meitat de l'any passat Contratas y Obras Empresa Constructora SA va demanar una pròrroga de la llicència d'obres i ara, a punt de caducar, n'ha tornar a demanar una altra.