El futur alcalde de Girona, Carles Puigdemont (CiU), situarà Marta Madrenas i Jordi Fàbrega com els seus punts de suport a l'alcaldia. Carles Ribas, militant de Convergència Democràtica, s'ocuparà de les tasques de portaveu de CiU al ple, a més de ser el regidor d'Urbanisme, esquema que va seguir el PSC amb Joan Pluma. En el nou equip de govern només hi haurà dos regidors que cobraran dedicació exclusiva. El futur alcalde també té previst nomenar un gerent per les qüestions tècniques, seguint el model que aplica CiU a Figueres. El nomenament es podria fer el mateix 1 de juliol a la tarda en un ple extraordinari.

Puigdemont s'ha reservat Cultura i Noves Tecnologies de la Informació, així com el desenvolupament del projecte «Ciutat Intel·ligent». Al seu costat situarà Jordi Fàbrega com a regidor de Projecte Ferroviari, la persona que digirirà tots els afers vinculats a l'arribada del tren d'alta velocitat i de garantir el projecte de tren convencional. Marta Madrenas també tindrà responsabilitats com a adjunta a l'alcaldia.

Com ja havia avançat el mateix Puigdemont, CiU distribuirà el cartipàs en quatre àrees. L'àrea de Ciutadania, que tindrà com a primer tinent d'alcalde el mateix Jordi Fàbrega, que s'encarregarà de l'Atenció al Ciutadà i de Sostenibilitat. D'aquesta àrea dependrà la Seguretat, que portarà Joan Alcalà, i que també aglutinarà Via Pública i Mobilitat.

La segona tinent d'alcalde serà Marta Madrenas, que assumirà l'àrea de Promoció d'Ocupació i d'Empresa. Coralí Cunyat s'encarregarà de Turisme i de Comerç. El regidor d'Urbanisme serà Carles Ribas, que incorporarà les llicències d'activitats i les ambientals.

Maria Àngels Plana serà la tercera tinent d'alcalde i responsable d'Hisenda, mentre Roser Urra s'encarregarà del serveis administratius.

La quarta tinença d'alcaldia, la de Serveis a les persones, recaurà en Isabel Muradàs, que portarà Educació i Esports, amb l'àrea de Joventut delegada a Roser Urra. Eduard Berloso serà qui dirigeixi Serveis Socials.

Puigdemont ha designat els tinents d'alcalde seguint l'ordre de la llista, a excepció de Carles Ribas, que exercirà el paper de portaveu municipal de CiU.

També va confirmar que comptarà amb una persona que exercirà la gerència de l'Ajuntament per resoldre el problemes amb els tècnics municipals.

El futur alcalde va concretar que un cop hagi consultat si és legal vol convocar un ple extraordinari el mateix divendres 1 de juliol per aprovar el cartipàs. Encara que en un principi volia que se celebrés la setmana següent, el líder de CiU va admetre ahir que "l'objectiu ara és que el dilluns següent a la constitució ja estigui en marxa tot l'equip de govern".