Però, què voleu retallar? Quin problema teniu, ara? No són suficients les cues per operar-se, les esperes per rebre assistència específica? Que no hem de pagar ja les ulleres, les visites psiquiàtriques i psicològiques, i un percentatge de totes les medecines...? Per què s'ha de precaritzar encara més un sector que és comú i que és bàsic per a tothom sense distincions? No heu trobat cap altre lloc d'on treure diners?

I si estalvieu? I si suprimiu administracions? I si us desdiu de treure impostos als rics? I si us decidiu a perseguir a ultrança els qui enganyen hisenda? La sanitat pública universal i gratuïta és una de les banderes distintives del nivell de dignitat de la nostra societat, del nostre país. No deixeu que l'expressió "estat del benestar" us enganyi. No és un estat del benestar, entès com l'estat del ben viure, allò que volem, sinó l'estat de les dignitats. Si retalleu més a sanitat correu el risc de retallar, no qualitat de vida, sinó vida. Si us decanteu cap al copagament, passarem de la dignitat a la vergonya en un tres i no res. Que no heu vist com se les gasten als EUA? El qui no paga, no es cura. Quina vergonya de societat!

Què voleu tocar a les escoles? En els darrers anys, hi ha poques escoles que no hagin hagut de sobreviure en barraques; poques escoles que no hagin reclamat més recursos relacionats amb la nova feina que la societat ha assignat als centres i que està relacionada amb l'assistència social; poques escoles que no hagin hagut de tirar dels recursos de les associacions de mares i pares per poder tenir activitats extraescolars, atenció psicològica o material divers per als centres. Que és que voleu que augmenti el fracàs escolar? Voleu que siguem un país de tercera amb ciutadans de tercera? Ens traureu professors i recursos educatius? Retallareu les dotacions per a material?...

Esteu jugant amb foc. Ningú no discuteix que s'hagi de retallar, però teniu d'on tirar sense mirar escoles ni hospitals, no ho dubteu. No ens toqueu els serveis públics. No ens els toqueu.