17 de juny de 2011
17.06.2011
Detecció Precoç del Càncer Oral 2011

Peralada inicia una campanya per a la detecció del càncer oral

L'ABS de Peralada oferirà a partir d'aquest dimarts revisions gratuïtes per a la detecció precoç d'aquest càncer

13.06.2011 | 15:28

L'Àrea Bàsica de Salut (ABS) de Peralada (Alt Empordà) oferirà a partir d'aquest dimarts revisions gratuïtes per a la detecció precoç del càncer oral, en el marc d'una campanya impulsada pel Col·legi Oficial d'Estomatòlegs de Catalunya. S'adreça principalment a persones adultes amb risc de patir una lesió maligna, com són els fumadors, els bevedors d'alcohol a diari, les persones que masteguen tabac o les que tenen qualsevol altre hàbit tòxic relacionat amb la higiene oral. En aquest sentit, diversos estudis científics sobre salut bucodental apunten que un 5% de la població amb hàbits tòxics relacionats amb el tabac i l'alcohol presenta lesions premalignes orals.

Des d'aquest dimarts i fins al 26 de juny, l'ABS de Peralada participa en la Campanya de Detecció Precoç del Càncer Oral 2011, impulsada pel Col·legi Oficial d'Estomatòlegs de Catalunya. L'objectiu és detectar, de manera precoç, possibles lesions premalignes, davant les quals s'aconsella deixar de fumar i beure alcohol immediatament, controlar la lesió i, si cal, fer una biòpsia. D'altra banda, aquests controls de l'ABS de Peralada van dirigits tant a usuaris com a no usuaris d'aquesta Àrea Bàsica de Salut.

L'any passat el CAP de Peralada ja va posar en marxa la seva pròpia Unitat del Tabaquisme, i des d'aleshores els diferents professionals d'Albera Salut han participat en diverses campanyes relacionades amb la lluita contra el tabac i iniciatives que tenen com a objectiu l'abandonament de l'hàbit. En aquest sentit, el director d'Albera Salut -l'entitat que gestiona l'ABS Peralada-, Lluís Martínez, recorda que el tabaquisme és "un dels principals factors que atempten contra la salut", i que la tasca dels agents sanitaris és "conscienciar el màxim possible la població dels beneficis de deixar de fumar, així com de les conseqüències si continuen fent-ho".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema