21 de juny de 2011
21.06.2011
Diari de Girona

La CUP convoca una concentració contra la visita a Girona dels Prínceps

Jordi Navarro ha anunciat que presentarà al Ple consistorial una proposta perquè aquesta institució deixi de reconèixer el títol de Príncep de Girona

21.06.2011 | 14:00
La CUP convoca una concentració contra la visita a Girona dels Prínceps

La formació independentista Candidatura d'Unitat Popular (CUP), que en les passades eleccions municipals va obtenir tres regidors a l'Ajuntament de Girona, ha convocat per demà una concentració contra la visita a la ciutat dels Prínceps d'Astúries.

El líder de la CUP, Jordi Navarro, ha anunciat que presentarà al Ple consistorial una proposta perquè aquesta institució deixi de reconèixer el títol de Príncep de Girona que ostenta el príncep Felip de Borbó, el qual arriba avui a aquesta ciutat amb motiu de la celebració demà del Fòrum Impulsa.

La formació independentista ha manifestat a més el seu rebuig a la presència de membres de la família reial a la capital gironina i ha convocat una concentració per expressar-ho al costat de l'organització juvenil Maulets.

La concentració està convocada per demà a la tarda al Pont de Pedra i la convocatòria s'ha fet extensiva a organitzacions polítiques i entitats ciutadanes que s'hi vulguin sumar.

Els Prínceps assistiran aquesta tarda a una reunió de la Fundació Príncep de Girona, organitzadora del Fòrum Impulsa que se celebrarà demà, dedicat a la promoció de joves emprenedors en diversos àmbits de la societat i que compta amb uns premis també denominats Impulsa.

Jordi Navarro ha criticat la Fundació Príncep de Girona, de la qual subratlla que està "promoguda per institucions i empresaris gironins per millorar la imatge de la família reial espanyola" a la província.

A més de proposar en el ple municipal que es deixi de reconèixer el títol del Príncep, la CUP pretén que l'Ajuntament es posicioni contra les visites d'aquest a Girona.

Per al líder de la CUP, es tracta d'"un atac a la dignitat de la ciutat i del país que el representant d'una institució antidemocràtica i retrògrada com la monarquia espanyola -ha dit- mantingui el títol de Príncep de la ciutat i visiti Girona cada dos per tres".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook