Quina importància té el Fòrum per a la ciutat de Girona i les seves comarques? Què en podem treure els gironins?

Una oportunitat única i sense precedents. Des de Girona podem ajudar a millorar el món. En certa forma, demà, els gironins tindrem el futur món a les nostres mans, no tan sols perquè la nostra ciutat i les nostres comarques seran focus d'atenció en positiu, sinó perquè des de casa nostra es projectarà un nou estat d'ànim i, per sobre de tot, es catalitzarà la gènesi d'una nova generació de joves inquiets amb valors, actituds, capacitats i projecte... joves allunyats de la comoditat, el pessimisme, el victimisme i el conformisme, una generació de joves que amb coratge i compromís afronti amb esperança i il·lusió els reptes del seu esdevenidor. És el que nosaltres en diem la "Generació Impulsa", una generació de joves, impulsada des de Girona, capaç de contribuir a millorar i a transformar el món.

En només dues edicions, el Fòrum Impulsa ja es pot considerar un punt de trobada d'emprenedors?

Penso que el Fòrum Impulsa no se'l pot qualificar solament com un punt de trobada d'emprenedors en el seu sentit més ampli, que certament ho és, Impulsa és també un procés per descobrir quines són les condicions educatives, tecnològiques, econòmiques, polítiques i socials necessàries per convertir milers de joves inquiets en creadors de valor i riquesa a través d'iniciatives en tots els camps, tot aspirant a convertir-se en un instrument de referència global per aprendre de les millors pràctiques i impulsar la iniciativa dels joves.

Quin és el punt més interessant de l'edició d'aquest any?

No m'atreviria a destacar-ne un més que els altres, ja que el Fòrum Impulsa ha estat conceptualitzat de manera que tots i cadascun dels seus moments, les presentacions dels seus ponents, les actuacions d'una nova generació cultural, cadascun dels seus actes paral·lels i fins i tot la selecció i la interacció dels assistents, tots ells puguin exercir com a veritable element d'inspiració i erigir-se en palanca de transformació i millora social.

L'any passat que és el que més el va satisfer?

Segurament sentir el ferm convenciment i adonar-se que, des de Girona, i amb el suport dels Prínceps i de tantíssima gent que creu en la Fundació i en les seves accions, podíem esdevenir el cap i casal d'un verdader moviment d'iniciativa, millora i transformació social a escala global.

Quines lliçons va extreure del primer Fòrum Impulsa?

Miri, en el necessari període de reflexió endegat amb posterioritat al primer Fòrum Impulsa, la Fundació Príncep de Girona va voler preguntar als seus destinataris finals, els joves del nostre país, el perquè i la necessitat d'un esdeveniment d'aquestes característiques, i la resposta dels joves va ser unànime i taxativa: perquè ara és el moment d'il·lusionar-se i crear les condicions perquè això sigui una realitat. Amb aquesta contundència, els joves ens proposaven que els donéssim l'oportunitat per ser proactius, defugint la passivitat i poder ajudar així a transformar el món; ens exigien que els donéssim la veu per ser escoltats i les eines per tenir l'oportunitat de construir el seu propi futur... segurament aquesta és la gran lliçó extreta del primer Fòrum, el feedback dels mateixos joves demanant-nos a crits l'oportunitat d'engrescar-se i d'il·lusionar-se per a modelar el seu propi esdevenidor!

Què hauria de canviar a Girona perquè hi hagués més emprenedors?

Penso que no només a Girona, sinó arreu del món, el que cal perquè la joventut sigui capaç d'emprendre i de superar qualsevol repte de l'avenir, per difícil que sigui, és creure en les seves possibilitats i aplicar el que nosaltres hem denominat la Fórmula Impulsa: Il·lusionar per Educar per Emprendre igual a Transformar.

I per què la il·lusió, l'educació i l'emprenedoria haurien de canviar les coses?

Miri, aquesta no és una fórmula qualsevol. Primer de tot és una fórmula ben senzilla, sorgida del propi jovent; és també una fórmula plena de sentit comú i amb un potencial de transformació sense comparació; és, sens dubte, una fórmula on, incidint positivament en cadascuna de les seves variables, s'estimula la transformació positiva i la millora social, per contraposició a la seva absència, terreny abonat per a les crisis i les regressions. Quan la vam proposar per primera vegada, el jovent ens parlava de la Il·lusió, entesa com el combustible necessari per fer brollar entre el jovent les ganes d'emprendre. L'Educació, com el llibre de ruta necessari perquè tots els joves sense excepció puguin ?desenvolupar els seus múltiples talents. L'Emprenedoria, com l'engranatge necessari que permet convertir les millors idees i somnis en realitat. I la Transformació, com el ?resultat visible en la societat de tot el procés anterior i, alhora, l'inici d'un cercle virtuós on la il·lusió pugui continuar brollant de nou.