Una brigada de l'Ajuntament de Girona va retirar durant el dia d'ahir gran part del llot acumulat els darrers dies al tram central del riu Onyar, al seu pas per Girona. Diverses persones van entrar a l'aigua amb diferents eines per treure les algues i males herbes que flotaven al riu, sobretot entre la zona de la plaça Catalunya i el Pont de Pedra. El llot es va anar situant en un costat de l'Onyar, ja sense tocar l'aigua.

La presència d'aquest vegetal té conseqüències negatives almenys en tres àmbits. Una d'aquestes afecta a la mala imatge del propi riu, que sembla descuidat. A més a més, el llot es converteix en un punt on algunes deixalles s'acaben quedant atrapades, provocant una imatge del riu encara pitjor.

Finalment, la presència massiva d'aquest tipus de vegetal provoca que absorveixi gran quantitat d'oxigen i que els peixos hi ha acabin essent una presa encara més fàcil per als gavians que solen voltar pel riu.

Aquesta neteja es fa periòdicament i, en ocasions fins i tot s'utilitza maquinària pesant, per retirar grans exemplars (fins i tot algun arbre) i terra que s'ha anat acumulant.