Els set regidors del grup municipal del PSC a l'Ajuntament de Girona votaran la seva candidata Pia Bosch demà en el ple de constitució del consistori. La portaveu socialista, Pia Bosch, va denunciar ahir la falta de diligència per part del futur alcalde, Carles Puigdemont (CiU), que no hauria convocat converses amb els partits fins aquesta setmana. A més, Bosch va lamentar que el proper alcalde conservi l'escó de diputat al Parlament i va afirmar que si ella fos alcaldessa hauria deixat el Parlament.

Segons la cap de llista socialista, fins aquesta mateixa setmana no han començat les "converses en profunditat". Bosch considera que es tracta d'una prova de la falta de diligència per part de CiU, a qui retreu que ha tingut gairebé 40 dies per negociar amb els altres grups municipals.

Davant aquesta situació els regidors del PSC votaran la seva pròpia candidata perquè, segons afirmen, CiU no els ha donat garanties de poder tirar endavant un projecte conjunt de ciutat. "Per defensar el nostre model de ciutat creiem que la millor posició és votar-nos a nosaltres mateixos", va concretar la portaveu socialista. Bosch va acusar de "poca diligència" Carles Puigdemont, que haurà d'afrontar el pròxim mandat amb deu regidors, quan la majoria absoluta se situa en els 13.

La llei permetrà que Puigdemont sigui alcalde sense massa problemes ja que té la llista més votada, però no té garantit el suport per aprovar el cartipàs. Els socialistes confien que CiU es posi en marxa per poder començar a negociar propostes i es pugui arribar a acords puntuals en benefici de la ciutat.

Per això, Bosch entén que Puig?demont hauria d'haver buscat més consensos amb la resta de grups i va lamentar que hagi passat més d'un mes de les eleccions. "En aquest temps a mi se m'haguessin acudit moltes coses per fer", va manifestar la cap de llista del PSC.

Només deu regidors

La líder socialista també va criticar que Puigdemont conservi l'escó de diputat quan afrontarà un govern en minoria i serà alcalde per primera vegada, i ha dit que ella hi renunciaria. També va criticar que al govern en minoria hi hagi l'alcalde, Carles Puigdemont, que és diputat al Parlament de Catalunya i la regidora Coralí Cunyat, que és senadora. "Si fos ell, jo deixaria immediatament el meu escó amb la situació que té ara la ciutat i amb un govern de deu regidors", va afirmar.

La portaveu socialista va remarcar que la principal missió de l'alcalde de Girona ha de ser, a banda de la feina de gestió del dia a dia, la de liderar estratègicament la ciutat per aconseguir situar-la en el mapa i "vèncer el centralisme de Barcelona". Per Bosch, però, un ?govern en minoria amb un ?alcalde que també és diputat "no és prou fort" per poder dur a terme ?aquesta tasca.

Bosch ja va anticipar que si ?Puigdemont no introdueix canvis en el cartipàs que al grup del PSC li faci possible tirar endavant ?alguns punts del seu programa, no donaran suport a la proposta de CiU. Fa pocs dies Puigdemont va donar a conèixer els responsables d'àrea.