Al llarg de tot el procés, tots els grups municipals amb representació a la corporació s'han mostrat molt respectuosos amb la decisió d'ERC de presentar diferents recursos per tractar d'aclarir si tenia els vots vàlids suficients per aconseguir representació.

El futur alcalde, Carles Puigdemont (CiU), va assegurar que "en la situació d'ERC, jo faria el mateix". A més Puigdemont va remarcar que "és una opció de defensa legítima a la qual tenen dret i podem esperar".

La portaveu del PP, Concepció Veray, va assenyalar que "entenc que ERC lluiti fins a l'últim moment la seva entrada a l'Ajuntament però això no pot ni ha de perjudicar els ciutadans i a la ciutat fent que durant 20 dies aquesta no tingui govern i quedi paralitzada". També Joan Olòriz (ICV) es va mostrar comprensiu en assegurar que es defensava la sobirania popular.

El llindar del 5% augmenta

Després de la revisió, es van validar dues paperetes d'ERC, que va arribar als 1.606 vots, però com que també es van computar vots en blanc, el llindar es va situar als 1.606,45 vots.