El grup municipal de la CUP de Girona ha presentat una moció per debatre en el ple del dimarts vinent on demana que es declari Girona com a "ciutat per la diversitat sexual, la normalització social del fet lèsbic, gai i transsexual i contra l'homofòbia i la transfòbia".

Entre els acords de la moció presentada, la CUP defensa la creació la creació del Consell local per a l'alliberament del col·lectiu i que s'insti els centres educatius a aplicar plans d'estudi, cursos i tallers sobre la diversitat sexual, així com garantir que les biblioteques de la ciutat ampliïn el fons bibliogràfic de revistes d'aquest àmbit.

La formació també vol que es potenciin espais d'oci no consumista on el col·lectiu pugui expressar-se en llibertat, així com a penalitzar els negocis on tinguin lloc actituds homòfobes o transfòbiques. La CUP també reclama "discriminació postiva" per l'accés a l'habitatge i a les borses municipals de treball. També reclamen que la Policia Municipal tingui i compleixi protocols per a atendre casos d'homofòbia i de transfòbia.

Finalment, vol que un carrer o plaça de la ciutat es digui "28 de juny, dia internacional per a l'alliberament lèsbic, gai i transsexual".

En una altra moció que s'haurà de debatre en el mateix ple, la formació independentista demana que l'Ajuntament de Girona faci una declaració de suport a la mobilització dels treballadors de l'Hospital Josep Trueta al mateix temps que expressi el seu rebuig a qualsevol retallada que afecti el servei públic del mateix hospital.