Vostè és militant d'un partit xenòfob i racista i manté una relació amb un home del Camerun. Com s'explica?

Jo vaig conèixer Maria Osuna i Carles Bonet -els altres dos regidors del grup municipal- i ells només em deien que volien acabar amb la delinqüència i ficar a la presó els multireincidents. Però, al principi, no em deien res de la immigració.

Es va adonar que era un partit racista abans o després de les eleccions?

Poc abans de les eleccions. Jo els vaig dir que jo no era racista ni tenia res en contra dels immigrants. Ells em van dir que ells tampoc. Em van dir que ells no eren racistes.

I com és que va anar a la llista?

Van ser ells que m'ho van proposar. Jo els vaig dir si no s'estaven equivocant perquè jo no sóc racista ni tinc res contra els immigrants. Jo vaig acceptar anar-hi perquè volia millorar Salt i des de l'Ajuntament creia que ho podia fer.

No es va sentir enganyada en cap moment?

Al principi no, perquè Carles Bonet estava en la mateixa situació que jo. Ara ja sé que hi ha molt de nazi. Perquè són nazis. Si en el col·lectiu són 20 o 21 persones, 18 o 19 són joves neonazis de Salt. Parlen de matar la gent i de fer fora les persones de qualsevol manera o tornar-los en pastera.

Tot el colectiu és nazi?

No, però gairebé tots. Jo salvaria en Carles Bonet i a algun altre militant. Però la resta són nazis, nazis. El problema és que Carles Bonet està "comprat" i no es mourà per canviar res.

Però vostè no havia sentit a parlar de Josep Anglada, el candidat de Plataforma de Catalunya a Vic?

No, jo no havia sentit a parlar mai de Josep Anglada. Jo em dedico a treballar. Tota la meva vida m'he dedicat al que m'agrada, que és la sanitat i ser infermera. I he estudiat per això. Jo els meus objectius vitals ja els tinc aconseguits. Jo no havia sentit mai parlar d'Anglada, ni de Plataforma per Catalunya, però ara ja sé que PxC a Salt està plena de nazis.

És cert que Anglada no la va pressionar per dimitir?

És cert. Mai em va dir que dimitís. Al contrari. Em va dir que estigués tranquil·la i que no passava res. Només em va preguntar si el meu xicot era musulmà. I fins i tot, em va dir fa poc que volia conèixer en Jean Paul -el seu xicot-.

Qui la va pressionar per dimitir?

Els de Salt. Em van amenaçar, insultar i han fet córrer informacions falses. Jo vull estar tranquil·la. No necessito suportar amenaces. Jo ja tinc la meva vida feta.

Ha parlat amb Anglada des que es va saber que dimitia?

No, però li he enviat dos missatges. Dimecres al matí, quan va sortir a la noticia a Diari de Girona li vaig escriure per dir-li que anés amb compte amb Salt que tot el que havia guanyat ho podia perdre: i li he dit que la gent no vol un altre holocaust nazi. I li vaig dir que jo no mentiria ni aniria a salvar el cul a ningú.

Volien que no digués la veritat de per què la feien fora?

Exacte. Ells volien que jo digués que era per motius personals. Però jo no penso mentir. Ni ara ni mai.

I en el segon missatge què li va dir?

Ha estat aquest matí -ahir pel lector- quan he vist que Anglada diu que en Jean Paul és il·legal. L'he avisat que aniré al jutjat i els denunciaré a ell i a tota Plataforma.