13 de agost de 2011
13.08.2011
Diari de Girona

La regidora de PxC de Salt denunciarà Anglada i reclamarà danys i perjudicis

El seu xicot és camerunès i manté el permís de residència des que va arribar, el 2007

13.08.2011 | 02:00
Juana Dolores Martínez, ahir al migdia, al balcó de casa seva al barri centre de Salt.

La regidora de PxC de Salt, Juana Dolores Martínez, va assegurar que denunciarà als tribunals PxC i el seu màxim dirigent per obligar-la a dimitir i forçar-la a presentar els papers del seu company del Camerun per comprovar si residia legalment a Espanya. "M'han fet dimitir amb insults, amenaces, i van fer córrer informacions falses. Això no quedarà així", va sentenciar.

Ni per amor, ni per coherència. La dimissió de Juana Dolores Martínez com a regidora s'ha produït per les "pressions i les amenaces" a les quals la sometien els seus companys de Plataforma per Catalunya de Salt quan es van assabentar que el seu xicot era subsaharià. L'encara regidora afirma que "denunciaré Anglada i PxC i els reclamaré danys i perjudicis".

Juana Dolores Martínez va explicar ahir el calvari al qual l'han sotmès els seus companys de partit. Des de fa un any viu amb Jean-Paul Bakoume, nascut al Camerun i que viu a l'Estat espanyol des del 29 d'abril de 2007. Bakoume té el permís de residència i el mostra si se li demana. "Mai m'han demanat que demostrés si era il·legal o no, s'ho han inventat per fer-me mal i per revenja. Són uns nazis", assegura Juana Dolores Martínez.

Jean Paul Bakoume va arribar des del Camerun assegut en un avió mitjançant el procediment del reagrupament familiar per anar a viure amb la seva anterior dona. "Quan ja m'havien donat el visat, encara vaig estar dos mesos al Camerun pensant-me si venir o no perquè havia de deixar la meva feina a la Toyota. Encara tinc el bitllet d'avió per casa", assegura Bakoume.

L'home remarca que "les coses no van sortir com esperaven i em vaig separar de mutu acord amb la meva exdona. M'he anat espavilant i sempre he tingut feina", va remarcar.

La regidora de PxC assegura que "pocs dies abans de les eleccions li vaig dir a Anglada que tenia un nòvio de Camerun i que si passava alguna cosa". Afirma que Anglada només li va preguntar si era musulmà. "Jean-Paul és cristià i més creient que jo, li vaig dir", afirma. Anglada va respondre que no hi veia cap problema. Una versió que el mateix líder de Vic manté en públic i en privat.

El moment decisiu va ser quan se'n van assabentar els militants locals. Fins aquell moment, Martínez mantenia una relació correcta amb Maria Osuna, presidenta local i número 2 de la llista, i més que amable amb Carles Bonet, actual portaveu. Segons Juana Dolores Martínez, "van ser els altres, els nazis els que em van començar a exigir que dimitís, em van amenaçar". "Em van dir que dimitís o m'assabentaria de qui eren ells", va afirmar.

Per por i per recuperar la tranquil·litat, al final va signar el paper fa pocs dies. Des d'aquell moment, "Maria Osuna en va dir que jo havia d'explicar a la premsa que dimitia per motius personals". Martínez s'ha negat "a mentir perquè jo no penso salvar el cul a ningú". I ara anirà als jutjats. "Això no quedarà així", va sentenciar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook