El nou govern de Girona ha aturat dos projectes pensats per a la gent gran. El centre de dia de Santa Eugènia i la construcció d'habitatges de lloguer a l'antic conservatori, a les Voltes d'en Rosés. El regidor de Serveis Socials, Eduard Berloso (CiU), afirma que no hi ha demanda per justificar aquestes importants inversions.

A l'antic conservatori de Girona, en ple barri vell de Girona, aquest mateix mes havien de començar les obres per construir 15 pisos de lloguer adaptats per gent gran. La Intenció era que s'hi puguessin traslladar veïns del barri vell que visquessin en habitatges sense ascensor i sense calefacció.

Segons va explicar el regidor de Serveis Socials, Eduard Berloso a Ràdio Girona, aquesta és una inversió innecessària entre d'altres coses perquè el Patronat de la Santa Creu posarà al mercat ben aviat un centenar de pisos tutelats, dels quals una vintena estaran a disposició de l'Ajuntament.

L'equip de govern també ha aturat el projecte per construir a l'antic Mercat de Santa Eugènia un centre de dia per a les persones grans. Aquest havia de ser el primer equipament públic d'aquestes característiques que s'obriria a Girona.

Eduard Berloso va assegurar que un estudi ha conclòs que només hi ha una llista d'espera de 17 persones, que no justifica que se'n faci un de nou. Són per al regidor arguments suficients per paralitzar les obres en època de crisi.

"No és un problema de pressupost, sinó que la demanda que sobre aquests serveis hi ha la ciutat i després els costos que representa respecte a serveis que ja ?existeixen a Girona, feien inviable aquest projecte", va dir Berloso.

L'equipament de Santa Eugènia que ja està acabat es convertirà en centre obert de joventut, amb la qual cosa es podrà abandonar el local que hi ha llogat a la plaça del Barco.