El llavors regidor d'Urbanisme, Joan Pluma, va advertir als Serveis Socials el desembre de l'any passat que els pisos tutelats que es volien construir a l'antic conservatori tenien un cost massa elevat per l'ús al qual es volien destinar. En l'informe, Urbanisme alertava que amb el préstec que s'havia fet per pagar les obres el cost s'elevava a més de 900 euros al mes per cada pis. L'Ajuntament hauria hagut de pagar uns 17.000 euros al mes entre el 2014 i el 2024. Les persones que es troben en llista d'espera no poden afrontar copagaments superiors a 225 euros.

A l'antic conservatori de Girona, en ple Barri Vell de Girona, aquest mateix mes havien de començar les obres per construir 15 pisos de lloguer adaptats per a gent gran. La Intenció era que s'hi poguessin traslladar veïns del Barri Vell que visquessin en habitatges sense ascensor i sense calefacció.

L'Ajuntament va decidir aturar el projecte perquè considera que no guarda l'equilibri financer. Segons les dades de què disposa l'Ajuntament, l'oferta més cara de pisos tutelats en l'àmbit privat és de 800 euros. L'oferta del Patronat de la Santa Creu és de 320 euros. Els pisos que anirien al conservatori tindiren un cost de construcció de 910 euros, als quals s'haurien d'afegir les despeses de contractació del personal més la vigilància durant 24 hores.

Rendes baixes

A més, l'Ajuntament també va tenir en compte que les persones que es troben en llista d'espera disposen de rendes molt baixes i el màxim que es podrien permetre pagar és de 224 euros.

Segons va explicar el regidor de Serveis Socials, Eduard Berloso, aquesta és una inversió innecessària entre d'altres coses perquè el Patronat de la Santa Creu posarà al mercat ben aviat un centenar de pisos tutelats, dels quals una vintena estaran a disposició de l'Ajuntament. Eduard Berloso va assegurar que un estudi ha conclòs que només hi ha una llista d'espera de 17 persones, que no justifica que se'n faci un de nou. Són per al regidor arguments suficients per paralitzar les obres en època de crisi.

L'equip de govern també ha aturat el projecte per construir a l'antic Mercat de Santa Eugènia un centre de dia per a les persones grans. Aquest havia de ser el primer equipament públic d'aquestes característiques que s'obriria a Girona. L'equipament de Santa Eugènia que ja està acabat es convertirà en centre obert de joventut, amb la qual cosa es podrà abandonar el local que hi ha llogat a la plaça del Barco.