Adif va assenyalar ahir que el decret de l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, que impedeix fer treballs que generin soroll a la nit, tindrà conseqüències en la construcció de l'estació al Parc Central. Això significaria un retard en el calendari previst, tot i que l'Administrador d'Infraestructures no posa cap termini en el comunicat que va enviar ahir. En el decret, l'alcalde prohibeix que de deu de la nit a set del matí, les màquines i les eines per treballar en les obres puguin fer qualsevol soroll. Fins i tot, prohibeix que els operaris puguin cridar més del necessari per tal d'entendre's entre ells.

El director general de grans projectes d'Adif, Luis María Pérez Fabregat, ja va indicar dijous que reorganitzarien les tasques per les restriccions marcades per l'Ajuntament. En el comunicat, Adif indica que va comunicar que "anticiparà la finalització dels treballs al límit horari establert per la nova normativa municipal i iniciarà els treballs amb posterioritat a l'hora fixada, fet que garantirà que l'activitat s'adeqüi a les noves condicions". Adaptar-se a aquesta mesura suposarà una reorganització tècnica i humana dels processos constructius i un replantejament de les fases d'obra, "que necessàriament comportarà una modificació dels terminis i calendaris d'execució de l'estació", segons el comunicat.

El consistori manté que la prioritat són els veïns i el seu descans i indica que si fins ara les obres es podien fer de nit és perquè l'anterior govern ho va permetre.