Girona té des d'aquest divendres una xarxa wi-fi pública gratuïta, pensada per als veïns i turistes que es vulguin connectar des dels principals espais i carrers de la ciutat. Per poder utilitzar el servei, els interessats s'hauran de situar prop d'un dels 165 punts d'accés de la ciutat i donar-se d'alta introduint les seves dades personals. Els usuaris es connectaran mitjançant el model de connexió freemium, amb una velocitat de 512 kbps. El servei dóna cobertura al 80% de la ciutat, en zones com el parc Central, el parc del Migdia, l'estació d'autobusos, l'Eixample Nord i Sud, el carrer del Carme, Sant Narcís, Montilivi, Santa Eugènia i l'avinguda Lluís Pericot. Segons la regidora d'Hisenda i Gestió Municipal, Maria Àngels Planas, la nova xarxa wi-fi municipal, anomenada GironaWiFiGOWEX, donarà el 100% de cobertura a la ciutat l'any 2015. A partir d'avui, l'anterior servei de wi-fi municipal anomenat MESH GIRONA desapareixerà i serà reemplaçat per la nova xarxa.

El servei permet que veïns i turistes de Girona es puguin connectar gratuïtament a Internet durant les 24 hores del dia i des de qualsevol carrer o plaça de la ciutat. La regidora d'Hisenda i Gestió Municipal ha explicat que el sistema "està pensat perquè els usuaris es connectin des del carrer o des de les places de la ciutat".

Planas també ha afegit que per a les persones que vulguin utilitzar aquest servei des de casa seva "l'empresa ofereix unes tarifes molt assequibles adequades als diferents casos i necessitats". Segons la regidora, aquest nou servei és "molt important per a Girona i és un sistema que utilitzin cinquanta ciutats d'arreu del món" com Oviedo, Madrid, Bilbao o Burgos, entre d'altres.

Com utilitzar el servei

Els interessats en utilitzar aquest servei hauran d'activar el wi-fi dels seus dispositius mòbils, com smartphones o tablets, i situar-se prop d'un dels 165 punts d'accés que té la xarxa municipal. Un cop detectada la xarxa GironaWiFiGOWEX, els usuaris trobaran una pàgina de validació on s'hauran de donar d'alta omplint un registre amb les seves dades personals. Els usuaris rebran un correu electrònic i un missatge de text al mòbil amb el nom d'usuari i contrasenya.

El conseller delegat de GOWEX, Jenaro García, ha destacat que els usuaris que utilitzin el servei a Girona també podran connectar-se, durant 24 hores i de forma gratuïta, a la resta de ciutats on l'empresa té instal·lada la xarxa.

Alhora Jenaro García ha destacat que l'usuari podrà utilitzar totes les xarxes que tenen rooming amb la seva plataforma, en concret, més de 85 operadors d'EUA, Europa, Amèrica del Sud o Àsia. Segons el conseller delegat de GOWEX, "ara mateix la cobertura que té un gironí és gairebé mundial amb la seva connexió wi-fi municipal".

Els usuaris també es poden connectar mitjançant altres tarifes com la 'Tarifa 24 hores' que permet 24 hores de navegació i fins a 3 megabits per segon (Mbps) per 5 euros, la 'Tarifa Mes' (24 hores al dia durant un mes, fins a 3Mbps per 10 euros o la 'Tarifa Plana' que permet connectar-se 365 dies a l'any, sense límits de temps, per 8 euros i amb una velocitat que pot arribar fins als 6 Mbps.