Uns 300 estudiants s'han concentrat aquest divendres davant del claustre de la seu la Universitat de Girona (UdG) per protestar contra les retallades de la Generalitat, a causa de a la presència del president de la Generalitat, Artur Mas, a l'acte de celebració del 20 aniversari de la institució.

Els estudiants s'han concentrat davant de l'església de Sant Domènec, on hi ha l'antiga seu de la universitat, i també en el claustre la Facultat de Lletres, contigu a l'església, on Mas ha entrat per la porta del darrere.

Han corejat consignes contra les retallades de la Generalitat i després també contra els Mossos d'Esquadra, que han establert un cordó policial davant de la universitat.

S'han viscut moments de tensió entre manifestants i policia quan ha carregat contra els 50 estudiants que han arribat a entrar en el claustre i picaven la porta de l'església on se celebrava l'acte.

La policia ha carregat contra ells i els ha desallotjat, per la qual cosa, segons el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), ha calgut atendre una desena de joves.

El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) havia convocat la concentració de rebuig a la visita de Mas i per protestar contra les retallades i a favor de la universitat pública.