Dos germans gironins de 22 i 24 anys, Jaume i Guillem Fàbrega, han llançat al mercat un joc de taula inspirat en el moviment 15-M. Els creadors, que l'han batejat amb el nom 'Indignats versus polítics', sostenen que el joc "no pretén ser un reflex de la realitat del moviment" sinó "una recopilació de tòpics" amb la voluntat de "ridiculitzar visions esbiaixades". D'entrada, els jugadors (poden ser de dos a quatre) hauran de triar el bàndol i escollir si volen ser polítics o indignats. L'objectiu és guanyar-se l'opinió pública abans que el rival i aconseguir periodistes afins de diferents mitjans de comunicació. El taulell representa la plaça Catalunya i el joc es pot comprar a Internet per 29,50 euros.

Imaginació al poder. Aquesta és la màxima que s'han aplicat dos joves gironins acabats de sortir de la universitat. Jaume i Guillem Fàbrega fa tot just un mes que han creat 'Maieutika' amb l'objectiu de comercialitzar un joc de taula, ideat i creat per ells mateixos, que s'inspira en el moviment 15-M.

Segons expliquen, es tracta d'una iniciativa que "amb humor" vol "rebaixar tensions i fer reflexionar i debatre sobre la situació que es viu a Catalunya" arran de l'aparició del col·lectiu d'indignats. Això sí, sense perdre l'essència dels jocs de taula clàssics; és a dir, "reunir gent disposada a divertir-se al voltant d'una taula.

A 'Indignats versus Polítics' el primer que han d'escollir els jugadors és a quin bàndol volen pertànyer. L'objectiu del joc és que cadascun dels rivals -els polítics i els indignats- es guanyin l'opinió pública abans que l'altre, aconseguint periodistes afins a tots els mitjans de comunicació.

El taulell de joc representa la plaça Catalunya de Barcelona, escenari real de l'acampada que va protagonitzar el moviment 15-M. Els jugadors han de caure a les caselles dels diferents mitjans (que en el joc es resumeixen en cinc: televisions, ràdios, blogs, premsa i xarxes socials).

Tot i això, hi ha caselles que els faran retardar la consecució de l'objectiu. Si cauen a aquelles que estan marcades amb les paraules 'Última hora', i depenent de si la casella és parell o imparell, perdran un torn.

En el cas dels jugadors 'indignats', els problemes amb què es poden trobar són invasions de polls a la plaça, embolics assemblearis, manca d'higiene o acampats que només són al lloc per fer-se els herois. Per contra, en el cas dels jugadors 'polítics', els problemes seran la incompetència, l'abús de poder o veure com es destapen casos de corrupció.

El joc està pensat per majors de 8 anys i hi poden participar dos o quatre jugadors. S'estima que la durada mitjana d'una partida és de 45 minuts.

Recull de tòpics

Els dos joves gironins asseguren que el joc, en cap cas, "pretén ser un reflex de la realitat dels gironins". Segons diuen, "és una recopilació dels tòpics més sagnants i demagogs en què podem caure sovint". D'aquesta manera, Jaume i Guillem Fàbrega pretenen "ridiculitzar aquestes visions tan esbiaixades i maniquees portant-les a l'absurd".

"És una crítica amb humor del fer de la generalització un dogma", expliquen. I hi afegeixen: "De pensar que els indignats són uns quissoflautes amb ganes de fer-se notar, i els polítics són tots uns malvats àvids de diners i de poder".

'Indignats versus Polítics' surt al mercat íntegrament en català. A dins la caixa els jugadors hi trobaran el taulell de joc, 150 targetes (25 per bàndol), quatre peons, deu fitxes, un dau i un full d'instruccions. El joc de taula es pot comprar per 29,50 euros al web de 'Maieutika' (www.indignatsversuspolitics.com).

El comprador, un cop l'adquireixi, el rebrà a casa en 24 hores per missatgeria exprés. A l'hora de produir-lo, els dos germans gironins han comptat amb l'ajuda del dibuixant de Salt (Gironès) Jordi Fernández, de 23 anys.